Зе Роберто: Байерн остава топфаворитът


А. Павлов

Зе Роберто: Байерн остава топфаворитът

Формата на Зе Роберто напомня за брилянтния му старт на миналия сезон. В само осем мача бразилецът вече даде пет асистенции, преди всичко решаващите срещу Шалке, Айнтрахт, Кайзерслаутерн и Майнц. Преди дуела с бившия си клуб Байерн кариоката назова пред "kicker" причините за своето спортно дълголетие и аргументира намерението си да се състезава до 40.

Интервюто със Зе Роберто:

Въпрос: Наскоро Хамбургер победи Кайзерслаутерн и Майнц. Баварците спечелиха срещу Хановер и Клуж. Ще се види ли утре кой наистина върви в правилна посока?

Зе Роберто: "Да, мачът утре е решителен. Преди всичко и за спечелването на първенството."

Въпрос: Защо?

Зе Роберто: "Защото Байерн е опасен, когато веднъж набере инерция. Всеки знае това. Трябва да го предотвратим. В крайна сметка самите ние имаме големи цели."

Въпрос: Титлата ли?

Зе Роберто: "Да, естесвено това е и нашето намерение. В момента се намираме на три точки пред баварците. Би било показателно, ако утре успеем да увеличим тази преднина."

Въпрос: Изненадват ли Ви проблемите на мюнхенци?

Зе Роберто: "Не. Погледнете списъка с контузени футболисти на баварците! След това ще си спомните какво се случи при нас последната кампания, когато след доброто начало от сметките отпаднаха много основни играчи. Байерн обаче със сигурност може да компенсира това по-добре отколкото всеки друг отбор в Германия. Въпреки многото отсъстващи, все пак на терена са почти само национали."

Въпрос: Виждате ли все още в бившия си клуб фаворит за титлата?

Зе Роберто: "Определено. Баварците, въпреки изоставането си от водача Дортмунд, са не само фаворит, а все още - топфаворитът. Затова непременно трябва ги спрем."

Въпрос: С един Зе Роберто във върхова форма или проблемите в адукторите от началото на седмицата ще Ви попречат да вземете участие в дербито?

Зе Роберто: "Не, те няма да ми попречат, а дори и да го направят, срещу Байерн бих играл и с един крак."

Въпрос: През предишния сезон не се върнахте повече на игрището след отсъствието Ви поради травма. Много хора очакваха Вашето напускане в посока Ню Йорк. Сега те гледат на нещата по друг начин.

Зе Роберто: "Просто се вижда, че през лятото взех най-доброто решение. Оставането в Хамбургер беше правилно. В Хамбург изпитвам отново удоволствие от играта. Искам да имам успехи с клуба."

Въпрос: Постигната ли бе вече промяната към добро с два успеха след четири срещи без победа?

Зе Роберто: "Идната седмица ще бъде от решаващо значение за нас. След сблъсъка с червените, гостуваме на Айнтрахт за купата, след това - на Кьолн за шампионата. Ако победим в двата мача от Бундеслигата и продължим в следващия кръг за Купата на Германия, ще кажа "да"."

Въпрос: Армин Фее изостри тона на тренировките след четири двубоя без успех. Правилният сигнал ли е това?

Зе Роберто: "Да, туй бе правилно. Армин Фее е много опитен треньор. Той знае точно кога трябва да излъчва спокойствие и кога да затегне положението."

Въпрос: Фее се възхищава от Вашето образцово отношение към играта и казва, че бихте могли да играете на високо ниво до 40. Всъщност това наистина ли е Вашата цел?

Зе Роберто: "Да, не казах това за забавление. Живея за футбола. Така, както се чувствам понастоящем, мисля, че и на 40 още ще мога да играя."

Въпрос: Какъв е стимулът Ви?

Зе Роберто: "Не искам да се откажа твърде рано и след това по някое време да установя: "Човече, защо не продължи." Това, че все още играя, просто доставя още удоволствие. Имам чувството, че трябва да продължа да се състезавам. Може би това ще се промени скоро. Но в момента смятам, че ако се опазя от по-сериозна контузия, ще играя, докато изпитвам наслада."

Въпрос: В Хамбургер след 2011 ли?

Зе Роберто: "На мнение съм, че пролетта е добър момент да говоря за това. Тогава ще можем да преценим накъде отиват нещата с Хамбургер. Ще видим също как ще се чувствам."

  Сподели
202