Лил победен от Лион преди домакинството с Левски


Л. Михайлов

Лил победен от Лион преди домакинството с Левски

Лил претърпя поражение с 1:3 при гостуването си на Лион в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1. В четвъртък Тимът воден от Руди Гарсия ще посрещне Левски за Лига Европа в четвъртък. Крайният резултат не отговаряше точно на случилото се на терена, тъй като двата тима бяха равностойни, но в крайна сметка Лион успяха да се възползват по-добре от възможностите си.

Домакините откриха още в самото начало на срещата с гол на Лисандро Лопес, който с мощен шут разстреля вратаря Ландро. Последваха няколко сериозни опасности пред вратата на Уго Лорис, но Адил Рами нацели страничния стълб след центриране от корнер. В края на полувремето Лион удвоиха преднината си след като Йоан Гюркоф се възползва от лошо изчистена топка.

След почивката Лил най-накрая успя да реализира попадение в 53-ата минута, когато Муса Соу вкара топката с красива задна ножица и въпреки, че голът беше зачетен, останаха сериозни съмнение за засада. Крайният резултат бе оформен от Лопес, който се разписа от дузпа свирена за нарушение срещи Ким Калстрьом.

Това е първата загуба на Лил от началото на първенството и след нея заемат 6-та позиция с 14 точки. След лошия старт на сезона пък Лион се изкачи на 14-то място с 11 точки.

  Сподели
184