Определиха съдийската бригада на финала за Суперкупата на Европа


Н. Гавазов

Определиха съдийската бригада на финала за Суперкупата на Европа

УЕФА определи реферите, които ще обслужват финала за Суперкупата на УЕФА между Интер и Атлетико Мадрид. В групата на 41 годишния Масимо Бусака попаднаха реферите Матиас Арне и Мануел Наваро, резервния арбитър Саша Кевер, а също и допълнителните помощници Штефан Щудер и Сирил Цимерман. Мачът, който по традиция открива новия европейски клубен сезон ще се играе в петък, 27 август на „Луи II" в Монако и ще даде среща на победителя в Шампионската лига Интер и победителя в Лига Европа Атлетико Мадрид. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

Бусака получи международен лиценз през 1999 година и до този момент швейцарецът е свирил в 86 мача под егидата на УЕФА. В предишното съревнование на Шампионската лига Бусака обслужи три мача от груповата фаза на турнира, един от осминафинала, един от четвъртфинала и полуфинала между Лион и Байерн Мюнхен.

В последните години реферът се наложи като един от най-добрите съдии и постоянно му се възлагат важни срещи. Така например той свири финала за Купата на УЕФА 2006 - 2007 между Еспаньол и Севиля, а също срещата от Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед. На Евро 2008 пък бе главен съдия на полуфинала между Германия и Турция.

 

  Сподели
133