Стефан Велков подписа с Ден Бош


А. Франгов

Стефан Велков подписа с Ден Бош

Младият български защитник Стефан Велков подписа с холандския Ден Бош. Контрактът на Велков е за един сезон с опция за още два.

Стефан Велков е юноша на Славия и носител на Купата на България през изминалия сезон. Той бе изваден в последния момент от групата на тима за първите мачове в Европа и се очакваше да подпише с нов клуб, след като договора му с "белите" изтече това лято.

Ден Бош се съзтезава във второто ниво на холандския футбол (Ерсте Дивизие), като през изминалия сезон завърши на 11-то място. "Синьо-белите дракони" ще се надяват на по-добро класиране през този сезон и стягат прилична селекция.

"Пристигането ми в Ден Бош е още една важна стъпка в моята футболна кариера. Чувствам се добре в клуба и за мен Ден Бош е най-подходящият отбор в момента. Очаквам с нетърпение да работя тук и съм убеден, че мога да продължа да се развивам добре“, коментира Велков.

"Стефан е талантлив играч, който е в млада възраст и вече е придобил много опит на най-високо ниво в България. Той е физически силен играч с добро разбиране за играта. Очаквам с нетърпение да го видим в игра за Ден Бош през сезона“, коментираха пък от Ден Бош чрез спортния си директор Павел ван дер Краан.

Велков има 15 мача за младежите (под 21 г.) на България и бе повикан в групата на мъжкия национален тим на страната за важния мач срещу Холандия от изминалия квалификационен цикъл.

  Сподели
538