ФИФА планира въвеждането на глобален трансферен прозорец


Н. Гавазов

ФИФА планира въвеждането на глобален трансферен прозорец

ФИФА планира да стандартизира сроковете на трансферния прозорец във всички страни по света, което ще постави клубовете от Висшата лига на Англия в равностойно положение спрямо конкурентите им в Европа.

Както е известно, тази година летния прозорец в Англия се затваря преди старта на сезона и клубовете не могат да купуват футболисти до януари следващата година. В същото време клубовете могат да продават играчи в Европа.

Естествено, това нововъведение постави Висшата лига в неблагоприятно положение спрямо останалите първенства на Стария континент, но президентът на ФИФА Джани Инфантино възнамерява да промени нещата.

Според информацията, Инфантино е представил идеята за глобален трансферен прозорец - последният ден за трансфери във всяка лига да бъде преди старта на сезона. Предполага се, че тази промяна ще влезе в сила от следващото лято. Тъй като Висшата лига стартира най-рано от останалите големи първенства на Европа, представителите на английския елит ще получат леко облекчение, макар че несправедливостта все пак ще остане.

  Сподели
444