Блатер: Мондиал 2022 не трябваше да се дава на Катар


Н. Гавазов

Блатер: Мондиал 2022 не трябваше да се дава на Катар

Бившият президент на ФИФА Йозеф Блатер призна, че членовете на Изпълкома на Организацията са игнорирали предупрежденията му за невъзможността от провеждането на Световното в Катар.

Според думите на бившия ръководител на световния футбол, победата на заявката на ислямската държава е станала чрез противозаконна негласна договореност и политическа договореност, оказана от страна на Мишел Платини на членовете на Изпълкома.

"Ако внимателно бяха изучени отчетите, Световното не трябваше да се дава на Катар. Не знам и не искам да знам, дали има връзка между Мондиал 2022 в Катар и това, което се случи по-късно", пише Блатер в книгата си "Моята истина".

Швейцарецът споменава по-нататък в книгата си за това, как Катар похарчва няколко милиарда евро за авиационните си договори с Франция и за футболния клуб ПСЖ. Освен това Блатер припомня, как синът на Лоран Платини, който е син на Мишел Платини, става изпълнителен директор на Pilatus Sports Management, швейцарска компания, собственост на Qatar Sport Investments, който пък владее ПСЖ.

  Сподели
388