Интернасионал се класира на финала за Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Интернасионал се класира на финала за Копа Либертадорес

Бразилският полуфинал в Копа Либертадорес се превърна в истинска драма и предостави на десетките хиляди зрители на „Естадио Морумби" в Сао Паоло истински футболен спектакъл, в който накрая ликуваха гостите от Интернасионал. Домакините напуснаха стадиона със сълзи на очите, след като победата с 2:1 се оказа недостатъчна за да извоюват правото да играят на финал.


30 минути след началния съдийски сигнал Силва изправи трибуните на крака, възползвайки се от една ужасяваща грешка на вратаря на гостите Ренан. До този момент играта бе динамична и изпъстрена с много единоборства и красиви комбинации. След гола обаче, двата отбора заиграха на сигурно и повече очакваха противникът им да сгреши, отколкото те да направят нещо.

Драмата се разигра през втората част, когато Алесандро от гостите изравни(той вкара и гола в първата среща между двата отбора) в 52 минута и с това разби надеждите на домакините за успех. Две минути по-късно Оливейра от Сао Паоло изведе отново своите напред в резултата. Оттук до края на срещата Интернационал се окопаха пред собствената си врата и разчитаха изцяло на конраатаки.


В крайна сметка при този резултат завърши и срещата. Интернасионал ще играе на финал за Копа Либертадорес срещу мексиканския Гуадалахара, който по-рано отстрани чилийския Универсидад де Чили. Първата среща е на 11 август, а втората - седмица по-късно.

 

  Сподели
92