Чивас е първия финалист в Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Чивас е първия финалист в Копа Либертадорес

Чивас Гуадалахара се класираха за първи път в своята история на финал в Копа Либертадорес, след като победиха като гости Универсидад де Чили с 2:0 в един много оспорван двубой, в който и двата тима имаха своите шансове за успех. Двата гола за победителите отбелязаха Баез и Магелон, с което сложиха край на мечтите на чилийците да спечелят най-престижния клубен турнир в Южна Америка.

Публиката устрои невероятен спектакъл на „Естадио Насионал" преди мача и подкрепяше своите, но първи имаха шанса да достигнат до гол гостите в 13 минута, след като сътвориха добра комбинация в наказателното поле на Универсидад. Голът обаче не закъсня. Грешка на вратаря Мигел Пинто от домакините помогна на Баез да открие резултата в 22 минута. Две минути по-късно обаче злополучния вратар спаси своите след като се намеси блестящо и предотврати сигурен гол. Чилийците веднага отговориха, притиснаха своя съперник и на два пъти можеха да изравнят, но Оливера уцели гредата, а малко след това удар на Олара бе спасен. Последните десет минути на полувремето минаха изцяло под диктовката на домакините, които пренесоха играта изцяло пред вратата на Чивас.

През второто полувреме въпреки очакванията, инициативата бе в гостуващия отбор и вторият гол не закъсня - Пинто успя да избие опасна топка, изстреляна от Баез, но при добавката Магалон бе точен за 2:0 за Гуадалахара. Така домакините вече се нуждаеха от три гола в срещата, за да заличат пасива си и това изглежда ги отчая и намалиха темпото. Гостите можеха да се поздравят и с по-изразителна победа, ако намесите на чилийския вратар не бяха блестящи. В крайна сметка при този резултат завърши и мача.

Така Чивас стана вторият мексикански отбор след Крус Асул достигнал до финал в турнира и очаква победителя от двубоя Интернасионал - Сао Паоло.

 

  Сподели
135