Симеон Славчев подписа с Карабах


А. Франгов

Симеон Славчев подписа с Карабах

Българският национал Симеон Славчев подписа със шампиона на Азебайджан Карабах. Информацията бе съобщена от португалски и азебайджански медии. Юношата на Септември, Славия и Литекс за последно игра за Лехия (Гданск) в Полша като преотстъпен от португалския гранд Спортинг.

Това бе и трети престой под наем за 24-годишния Славчев, след като подписа с "лисабонските лъвове" през 2014 г. и така и не успя да се наложи в отбора. Договорът между двете страни е разтрогнат и се очаква в идните дни той да бъде официално представен като футболист на Карабах.

Тимът от Агдам, който в момента играе в Баку поради конфликта в Нагорни Карабах се превърна в сериозен противник в европейските клубни турнири през полседните години, достигайки груповата фаза на Лига Европа три поредни сезона (2014, 2015 и 2016) и класирайки се за пръв път за групите на Шампионска лига през изминалия сезон. Азерите завършиха с актив от две точки след две храбри равенства срещу испанския гранд Атлетико (Мадрид).

Карабах подписа дни по-рано и с националния страж на Исландия Ханес Халдорсон и ще търси класиране за груповата фаза на ШЛ отново, като кампанията им започва срещу словенския Олимпия (Любляна) в първия квалификационен кръг на турнира.

  Сподели
526