Юнайтед потвърди лятното турне в САЩ


Н. Гавазов

Юнайтед потвърди лятното турне в САЩ

Манчестър Юнайтед официално потвърди, че през лятото, в рамките на подготовката за сезон 2018/19, отборът на Жозе Моуриньо ще извърши поредно турне в САЩ. От 2010 година насам "червените дяволи" вече пет пъти гостуваха на Америка, събирайки обща аудитория от 1.3 милиона зрители на своите приятелски мачове, включително 109 000 на срещата с Реал Мадрид през 2014 година. Рози мач остава най-посетеният в историята на футбола в САЩ.

Двуседмичното турне на Юнайтед ще стартира на 19 юли с мача с мексиканския Америка във Феникс, щата Аризона. Само след три дни отборът на Моуриньо ще играе със Сан Хосе в Санта Клара, щата Калифорния.

Графикът за по-нататък се намира в процес на формиране, но според някои официални източници, "червените дяволи" по време на своето американско турне ще играят с Ливърпул и Атлантик Сити. Предполага се, че дербито с мърсисайдци ще се състои на "Мичиган Стейдиъм", който е с вместимост 107 000 човека.

Според източник от кухнята на клуба от "Олд Тарфорд", Моуриньо е останал във възторг от условията за тренировка и подготовка по време на предишното турне в Америка. Съобщава се, че ръководството на Юнайтед отдавна иска да посети Азия, за да потвърди силните си позиции на местния пазар, но Жозе е настоял за връщане в САЩ, с което в крайна сметка босовете са се съобразили.

  Сподели
273