Ибра: Искаха Златан, дадох им Златан


И. Ангелов

Ибра: Искаха Златан, дадох им Златан

Новото попълнение на ЛА Галакси Златан Ибрахимович започна живота в американската МЛС с два гола и пълен обрат срещу Лос Анджелис ФК за 4:3. Пред запълнен стадион "СъбХъб" домакините изоставаха с 3:0 рано във втората част след автогол и две попадения на името на Карлос Вела. Галакси обаче успя да върне един гол във второто полувреме и публиката започна да скандира "Искаме Златан". По този начин се стигна до промяна и шведският нападател влезе в игра в 71-ата минута.

Ибра помогна моментално за втория гол на Галакси, но малко след това той открадна шоуто когато от далечна дистанция вкара за 3:3 с изключително изпълнение. В добавеното време на срещата пък той получи центриране от Ашли Коул и завърши с глава над вратаря за да донесе и победата на домашната публика. След мача Златан бе спрян от FOX за да коментира дебюта си:

"Те казваха 'Искаме Златан, искаме Златан', така че аз им дадох Златан," започна ексцентричният нападател. 

За изравнителния гол в срещата, когато Ибра видя вратаря Тайлър Милър извън линията си и стреля от 35 метра, той продължи:

"Аз видях, че вратарят излиза и да, просто я пратих над него. Аз мислех да спестя сили, защото не знаех колко ще имам в себе си, така че си казах 'ще стрелям'. Бях щастлив. Дойде много адреналин. Трудно е да опишеш какво чувстваш след такъв гол. 

"В моята история често когато идвам в нов отбор аз винаги вкарвам в дебютния си официален мач. Така че това се доказа и тук. Трябваше да вкарам. Чувствах се добре. След такъв гол няма как да се оплаквам."

Победата на Галакси стана втората за сезона след като тимът търси да подобри разочароващата кампания за 2017-та година, през която отборът зае последното място в Западната конференция. С постигнатия обрат Галакси не само взе три точки, но и продължи добрата форма.

"Да се надяваме, че ще продължим така," завърши Златан.

  Сподели
166