Фиго стана съветник в УЕФА


Фиго стана съветник в УЕФА

Бившият капитан на националния отбор на Португалия Луиш Фиго бе назначен за футболен съветник в УЕФА, съобщи самата Европейска футболна асоциация. Фиго ще се присъедини към екипа на Надине Кеслер и Деян Станкович, които по-рано тази година бяха назначени от президента на УЕФА Александър Чеферин за съветници. Кеслер, Станкович и Фиго ще се занимават с техническите аспекти на футболните срещи, правилата и атрактивността на спорта като цяло.

"Луиш Фиго бе фантастичен футболист и идеален пример за това, как да се държи на футболния терен и извън него. Това е дълбоко уважавана личност в света на футбола и аз много се радвам, че той става член на нашия отбор. Неговият невероятен футболен опит ще стане ценен актив за УЕФА", заяви Чеферин.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

145