Състоя се жребият за Световното клубно първенство 2017


Състоя се жребият за Световното клубно първенство 2017

Състоя се жребият за Световно клубно първенство 2017, което ще се състои в Абу Даби. В турнира ще вземат участие победителите от всички конфедерации на ФИФА, а също така шампионът на ОАЕ Ал Джазира.

Реал Мадрид, който е действащ шампион в съревнованието, ще започне участието си от полуфиналите. Съперникът на испанците ще се определи когато победителят от двойката Ал Джазира - Оклънд Сити (Нова Зеландия) ще играе с най-силния отбор от Шампионска лига на Азиатската конфедерация.

В другия четвъртфинал на 9 декември ще играят Пачука от Мексико и победителят на Шампионска лига на Африканската конфедерация. Победителят от тази двойка ще играе с победителя в Копа Либертадорес на 12 декември.

Финалът и мачът за третото място са планирани за 16 декември.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

675