Кака бил близо до трансфер в Манчестър Сити


Кака бил близо до трансфер в Манчестър Сити

Полузащитникът на Орландо Сити Кака разказа, че през 2009 година е бил на крачка от трансфер в Манчестър Сити.

"Преговорите стигнаха далече. Обсъждаха се всички тънкости на сделката, единственото, което ме отделяше от Сити бе моето съгласие. Заплатата, която ми предлагаха бе много по-висока от тази, която получавах в Милан. Попитах се, как би изглеждал животът ми в Англия, как ще се впиша в новия отбор, колко трудно ще е за моята жена и децата да сменят обстановката. Всички тези мисли ми се въртяха в главата. В крайна сметка стигнах до извода, че не е време да отивам в Сити", спомня си Кака.

"Основната причина се състоеше в това, че не бях уверен в бъдещето на създадения отбор. Не ми бе ясно, как ще се развие процесът на преустройство на отбора и дали ще сработи. Предлагаха ми да сменя един от най-успешните клубове в Европа с отбор, който бе в началото на своя път. Предпочетох да не рискувам", каза още бразилецът.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

330