Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (14.04 - 20.04)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (14.04 - 20.04)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Изминалата седмица премина под знака на велики дербита и кървави сблъсъци. Поради това и символичния ни отбор е изграден изцяло от героите в тези срещи - автори на голове и успешни подавания.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 14.04. - 20.04. Тактическата схема е 4-4-2.


ВРАТАР

Аурелио Гомеш (Тотнъм)


Сега всички говорят, колко силен бил духът на Тотнъм , каква игра са показали Доусън и Бейл. Истината обаче е, че стражът на „шпорите" ако не беше на мястото си отборът му нямаше да достигне до победите срещу Арсенал и Челси.Особено срещу „артилеристите" представянето му бе повече от великолепно.
„Гомес направи просто нереални спасявания на вратата. Представа нямам как изби онзи шут на Ван Перси от пряк свободен удар. Сигурно никога няма да разбера как го направи", заяви Хари Реднап.
При нашия избор, най-големи колебания имахме в избора ни на вратар, а борбата бе между Гомес и стражът на Рома Жилио Серджо, който ако не бе спасил дузпата, „вълците" най-вероятно нямаше да победят. И все пак се спираме на вратарят на Тотнъм, защото неговите отигравания бяха по-класни и то срещу по-класни нападатели като Дрогба и Ван Перси.

 


ЗАЩИТА

Дъглас Майкон (Интер)

Когато нападател поеме топката на границата на наказателното поле с коляно, жонглира с нея, подготвяйки я за удар и накрая прави противниковия вратар безпомощен, отбелязвайки гол - това е кандидат за нашия отбор. А когато всичко това е работа на десен защитник, при това голът е победен, само може да кажем, че се насладихме всички на един малък шедьовър.

Крис (Олимпик Лион)

Централният защитник на Лион се оказа отново ключов играч за своя отбор. В срещата срещу Бордо показа висок коефицент на полезно действие и неутрализира напълно Гуркюф. На всичкото отгоре се включваше в атаките на своите. В резултат: отбеляза изравнителният гол в 72 минута.

Майкъл Доусън (Тотнъм)

"С лекота победихме Челси", каза след лондонското дерби Модрич. Това обаче нямаше да бъде възможно, ако отбраната на "шпорите" не бе надеждна. И капитанът на Тотнъм - младият защитник Доусън с играта си срещу Дрогба и Малуда вече е в полезрението на Капело.

Марсело (Реал Мадрид)

Срещу Валенсия Марсело освен, че си изпълни блестящо задълженията, показа и най-доброто си качество - игра в атака. Той обезличи напълно Пабло и принуди да бъде сменен с Хоакин, но и подпомагаше активно Игуаин. Ние не се замислихме да го включим в отбора ни, отдавайки му заслуженото.




ПОЛУЗАЩИТА

Ариен Робен (Байерн Мюнхен)

Холандецът призна, че Меси е по-добър от него и има над какво да работи още за да го достигне. За това пък умее да издевателства над съперника повече от аржентинеца. Неговите пасове му осигуриха място в националния отбор, а неговият хет трик във вратата на Хановер, дълго ще стряска сънищата на вратаря на хановерци.


Торнстен Фрингс (Вердер)

Капитанът на Вердер трябв ада има невероятен характер, за да поведе хората си напред, когато резултатът не е в твоя полза. Нека припомним, че на сметката си има едно голово подаване, а с двата си гола донесе победата на "музикантите" при гостуването на Волфсбург.

Пол Скоулс (Манчестър Юнайтед)

Ветеранът с неизчерпаема енергия отново се оказа печелившия коз за Сър Алекс. Скоулс игра в опорната зона зад Флетчер и Гибсън, но това не му пречеше да се включва във всички атаки на своите. Знаменателното е, че победният гол бе дело не на Рууни или Бербатов, а негово дело. В резултат - получи истинска целувка от Гари Невил. Женени мъже и опитни играчи, но намериха начин да изразят радостта си от гола.


Гарет Бейл (Тотнъм)

Когато играта на Бейл не вървеше Тотнъм не побеждаваше. За лош късмет на Челси обаче, уелсецът се разигра и правеше каквото си поиска с Ферейра и Алекс. С най-висока оценка от всички в лондонското дерби, но не само това - бе признат за най-добър играч на кръга във Висшата лига. Ние пък изобщо не се подвуомихме да го включим в нашия отбор.

 


НАПАДАТЕЛИ


Ивица Олич (Байерн Мюнхен)

Ще ни извини младият нападател Томас Мюлер, но в колебанията ни между двамата се спряхме на на Олич, защото хърватинът игра като истинско острие - много активно и резултатно. Освен, че вкара два гола, той игра наистина великолепно

Мирко Вучинич (Рома)

Победният дубъл в римското дерби позволи на черногорския национал да заеме съвсем законно своето място в нашия отбор. Герой на кръга в Серия А, герой и за лидера в първенството.

 


СТАРШИ ТРЕНЬОР


Хари Реднап (Тотнъм)


Отново пост за който имахме огромни колебания. Реднап срещу Раниери. Спряхме се на наставника на Тотнъм, защото неговият отбор за три дни изигра две великолепни срещи срещу кандидати за титлата. В първата - срещу Арсенал, хората на Реднап победиха и отказаха „артилеристите" от титлата. Във втората победиха пък страшния Челси и застрашиха пътя на „сините" към титлата. Дали Сър Алекс не трябва да благодари повече на Хари Реднап отколкото на „Големият Сам"? Впрочем, нека припомним, че тимът на Сър Фъргюсън не успя да направи това, което „шпорите" свършиха за три дни!

„Горд съм от характера, който показаха моите футболисти. Сега съм сигурен, че можем да победим всеки един съперник", заяви Хари Реднап след срещата с Челси и има защо: 7 победи в осем мача. Ако някой твърди, че мениджърът няма заслуга за това
ще сгреши. За това и Тотнъм излизат в събота срещу Юнайтед със самочувствие, и готови да вземат още един скалп на отбор от Топ 4. Има защо „червените дяволи" да се страхуват.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
221