Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (31.03 -06.04)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (31.03 -06.04)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.
През изминалата седмица големите мачове и отчаяните сражения на малките отбори с грандовете предопределиха символичният отбор, като в него намериха място най-ярките изпълнители в двубоите.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 31.03. - 06.04. Тактическата схема е 4-4-2.


ВРАТАР

Маркус Ханеман (Уулвърхямптън)

Нервите на „артилеристите" бяха на предела си, а феновете виждаха в отчаянието си как шансовете за титлата се стопяват, след като гостите бяха направили як бетон пред своята врата, а на всичкото отгоре и американският им вратар направи невероятни спасявания. Нека отдадем нужното и не забравяме за истинския подвиг, който извърши Хенеман в мача срещу Арсенал

 


ЗАЩИТА

Карлос Пуйол (Барселона)

Десният защитник на Барселона Пуйол, се различава наистина от централният защитник Пуйол. В мача срещу Атлетико, Карлос игра на десния фланг на защитата и показа още по-добра игра отколкото когато играе в центъра. Защото сега станахме свидетели на още по-резултатни подавания и включвания в атаките на своите. Дали и срещу Реал няма да го видим на десният фланг?


Невен Суботич (Борусия Дортмунд)

След победата над Вердер, Борусия има реални претенции за бронзовите медали в първенството. Голяма заслуга за това има американският сърбин на дортмундци, който продължава да показва добър футбол както в защита, така и в нападение. В 22 минута всъщност защитникът отбеляза победният гол за своите.


Лиъм Риджуел (Бирмингам)

Ливърпул взе само точка от гостуването на Бирмингам, завършило 1:1. Заслугата е на всички от домакините, но най-вече на Риджуел, който демонстрира шесто чувство и надхитри отбраната на Ливърпул, матира Рейна и помогна на своите да спечелят точка.


Юрий Жирков (Челси)

Най-вероятно ще се намерят недоволни, които да не им харесва играта на руснака. Но именно на позицията ляв защитник на която играе, той се справя блестящо, а няма как де не се съгласим с английските СМИ, че специално срещу страшния Юнайтед Жирков направи невероятен мач и засенчи дори Тери.

 

 

ПОЛУЗАЩИТА


Адам Джонсън (Манчестър Сити)

Полузащитникът, който отказа на Реал Мадрид през лятото съсипа Бърнли със своите подавания. Както започна мача още във втората минута с обезсилващи удари, така продължи - ъглов след ъглов и точни пасове. Адам зареди с ентусиазъм съотборниците си, а как завърши мача, знаете всички.


Тиаго Мота (Интер)

Бразилецът игра зад Милито и Пандев, а с действията си заслужи най-висока оценка от съотборниците си. Оформи дубъл и показа невероятна форма, благодарение на което Интер победи с лекота Болоня.


Карлос Тевес (Манестър Сити)

В Сити наистина има двама класни играчи, които се отличават от останалите - Шей Гивън и Карлос Тевес. И ако успешната игра в нападение позволява на ирландският вратар да си почива понякога, то Тевес няма никаква умора - като пиратски вожд превзема вратите на противника, вкарва сам и създава положения за другите. Великолепен сезон за аржентинеца!

 

Исиар Диа (Нанси)

Мощно се представя в последните си мачове Диа. В предишният кръг направи хеттрик, но през този уикенд не може да си позволим да го подминем, защото вкара победният гол за Нанси при гостуването на Бордо.

 


НАПАДАТЕЛИ

 

Макси Лопес (Катания)

Направи дубъл през уикенда, но нека заострим вниманието на факта, че Макси Лопес го направи в едно сурово сицилианско дерби между Катания и Палермо. Отлично се възползва от грешките в отбраната на гостите и не толкова донесе победата за своя отбор, а стана герой за половин Сицилия.


Давид Вия (Валенсия)

Както винаги най-големите ни трудности при определяне на символичния отбор изпитваме, когато трябва да определим нападателите. Проблема е в конкуренцията, защото винаги има повече добри изпълнители, отколкото схемата го позволява. Специално за изминалия уикенд обаче, нито един нападател не показа стабилността, която демонстрира Давид. Стабилност и дубъл - мисля, че са достатъчни за да го включим в Отбора.

 


СТАРШИ ТРЕНЬОР

Синиша Михайлович (Катания)

Когато сърбинът пое Катания, сицилианци бяха на незавидното 19 място с едва 12 точки от 17 мача, но наставникът бе убеден, че ще спаси отбора от изпадане и постигна веднага историческа победа в Торино над Ювентус.....

Но това бе преди 4 месеца. Оттогава насам постигна 26 точки за 15 мача !! Не за това обаче го избираме за треньор на седмицата (въпреки, че е най - прогресиращият).

Синиша изведе своите футболисти срещу четвъртия в класирането и с много добри шансове за участие в Шампионската лига отбор на Палермо. Освен това нека отбележим, че става дума за дербито на Сицилия.

Никой не знае как сърбинът е успял да надъха и мобилизира своите футболисти. Но бившият помощник на Манчини явно го е направил по най-удачния начин, защото неговите играчи излязоха на терена, откъснаха нападателите на противника от останалите в отбора и дебнеха за грешки в защитата. В резултат, поне за няколко месеца напред футболният фолклор на Катания се обогати благодарение на чистата победа от 2:0 постигната над фаворита Палермо.

Сега е моментът да кажем, че според специалистите, Синиша върви уверено по пътя на Моуриньо и се очертава в следващите години по-често да чуваме името му.

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
237