Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (24.03 -30.03)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (24.03 -30.03)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 24.03. - 30.03. Тактическата схема е 3-4-3.

 

ВРАТАР

Едвин ван дер Сар (Манчестър Юнайтед)


Сър Алекс коментира вчера на пресконференцията преди отбора да излети за Мюнхен, че е сигурен в защитата си, но не пропусна да подчертае, че откакто холандският вратар на „червените дяволи" заигра постоянно след контузиите и личните си проблеми през сезона, сигурността в защитата стана още по-голяма. Шотландският специалист както знаем никога не говори празни приказки и за да го каже, значи е така. Когато си допуснал противника да отправи удар, който е 99% голов и видиш как последният човек в отбора с невероятен плонж спасява сигурен гол, не можеш да си помислиш за секунда дори за отпускане. В срещата с Болтън господарят във въздуха в наказателното поле на гостите бе именно Ван дер Саар, на всичкото отгоре с две прекрасни спасявания отчая нападателите на домакините.

 


ЗАЩИТА

Паоло Канаваро (Наполи)

Централният защитник на Наполи стана герой за своя отбор, изземвайки функциите на нападателите си - в 52 минута вкара единственият и победен гол срещу коравия Катания. Не само това. Той се справи най-вече като централен защитник и не позволи на Лопес и Иско да застрашат вратата на Де Санктис. Освен това на няколко пъти се изяви в зоната на полузащитницте, подпомагайки Гаргано. Демонстрира много физика, владеене на топката и сигурност в своята си зона.


Алваро Арбелоа (Реал Мадрид)

Десният бек на Реал Мадрид бе оприличен от коментатора на испанската телевизия, като „скала в защитата" на своя отбор. Ние сме напълно съгласни с него, защото за разлика от Албиол и Марсело, Арбелоа не допусна нито една грешка в зоната за която отговаряше и буквално отказа Шимао да прави каквото и да е в тази част на терена. На всичкото отгоре подпомагаше нападението, отбеляза и важен гол в 55 минута, с което освен, че изведе своите напред, но и вкара допълнителен нюанс в атаките на Реал Мадрид.

Никола Бурдисо (Рома)

Централният защитник на Рома бе блестящ в изявите си, но това е най-малкото което можем да кажем за него. Голяма заслуга за победата на столичани над Интер е именно на Бурдисо, който с отличните си отигравания не даде никакъв шанс не на кой да е, а на Ето'о и Милито и по този начин сведе до минимум остротата на атаките на „нерадзурите".

 

 

ПОЛУЗАЩИТА


Шаби Алонсо (Реал Мадрид)

През първото полувреме не спази тактическата дисциплина и бяхме свидетели на някои своенравни отигравания от негова страна, плод може би на желанието му да бъде върнат бързо голът, който „белите" получиха. През второто полувреме обаче осъществи пълен контрол в средата на терена, отиграванията му бяха великолепни, а като прибавим и голът, но не какъв да е, а изравнителният гол, благодарение на който Реал обърна резултата, няма защо да се учудваме, че от испанските специалисти бе избран за футболист на мача. Няма основание да не го включим в символичния ни отбор.


Флоран Малуда (Челси)

Френският полузащитник на „сините" игра отляво за своя отбор - точно срещу Милнър, Петров, Колинс и Йънг, но бе неудържим и никой не бе в състояние да спре развихрилото се крило. Подаде за първия гол, вкара два гола и след Лампард е с най-висока оценка в срещата. Ще пропуснем, че всяко негово включване в атаката носеше опасност и внасяше напрежение в защитата на бирмингамския отбор.

Франк Лампард (Челси)

Обидно ще бъде да пропуснем Франк, който направи един от най-великолепните си и запомнящи се мачове. Герой за своя отбор, играч на кръга във Висшата лига на Англия. Това се получи след като в отсъствието на Дрогба вкара четири гола на най-добрата защита, освен това в актива му ще запишем и асистенцията му за втория гол на Малуда. Този мач се превърна в приказка за втория капитан на Челси.

 

Жереми Тулалан (Олимпик Лион)

Полузащитникът на Лион спечели 80% от единоборствата в средата на терена, показател, който се отрази и на предимството на домакините при владеенето на топката - 60%. Тулалан бе безкомпромисен в отиграванията, а с бързите си рейдове внесе допълнителен нюанс в атаките на своите нападатели. Съвсем заслужено, въпреки, че не вкара гол бе избран за футболист на мача.


НАПАДАТЕЛИ

Карлос Тевес (Манчестър Сити)

Аржентинския нападател на Сити, в срещата с Уигън през първото полувреме бе доста спокоен, а и всичките негови съотборници изглежда не се бяха събудили, което накара мениджъра Манчини малко преди края на полувремето да напусне скамейката на резервите. През втората част обаче сякаш дяволът се бе вселил отново в Тевес и той взе, че сам би гостите, нанизвайки три гола за 12 минути. Играта му, материализирана с хеттрик е достатъчно основание да бъде включен в символичният ни отбор.

Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед)

Дето се вика - дойде време и в символичния отбор да видим българин, нещо което желаем отдавна, но досега нямахме основание да го сторим. Първо, защото искаме да останем далеч от пристрастията си към Митко, когото милиони българи обичат и поради това бяхме твърде взискателни към изявите му. Второ, Бербо оставяше някак си в сянката на Рууни, и въпреки, че отхвърляше огромна работа, някак си все нещо малко не достигаше за да намери нашето признание. През миналата седмица обаче капитанът на националният ни отбор изигра невероятен мач и колкото и да сме взискателни, няма как да го пропуснем този път. Поведе нападението на отбора си, вкара два гола и накара пресата да се надпреварва да пише хвалебствия за него. А вторият капитан Невил да го определи като фантастичен играч. Само да припомним, че българинът водеше нападението не на кой да е, а на Юнайтед - шампионите на Англия и нека не отдаваме нещата на случайност. Поне в отбора под ръководството на Сър Алекс случайни неща няма, както и оценките на специалистите за играта на Берба.


Лука Тони (Рома)

Много малко нападатели са успявали да се изправят през този сезон срещу защитата на Интер в лицето на Лусио и Самуел и да се поздравят с успех. Централният нападател на Рома обаче го направи, отбелязвайки гола на победата, а като се има в предвид и важността на двубоя, заслугата му можем да кажем смело, че е двойна. След победата, той заяви, че отборът му може да спечели титлата и със зъби и нокти ще се борят за нея. Ние му вярваме.


СТАРШИ ТРЕНЬОР

Клаудио Раниери (Рома)

Не виждам причина поради която да пропуснем Раниери и да не му отдадем заслуженото. Много внимателно, без излишен шум той и футболистите му подходиха към двубоя с шампионите. Повечето специалисти гарантираха, че Рома няма да може да победи, но 59 годишния треньор успя да мотивира футболистите си така, че да си повярват, че могат да победят „нерадзурите". Като се замислим малко и кой успя да надхитри Раниери, според мен напълно заслужено е да бъде поставен начело на нашия отбор.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
198