Анонс на 12-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Лига 1

Монпелие - Олимпик Марсилия
Стадион: "Мустоар", Монпелие
Дата: 04.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Антони Готие

Монпелие спаси точка при гостуването си на последния в класирането Лориен. Южняците изоставаха с 2:0, но в крайна сметка успя да навакса двата гола пасив и добави нова точка към сметката си. В момента хората на Фредерик Хайнтц са с 11 пункта и са на 16-то място в класирането, но продължават да са в непосредствена близост до опасната зона. Сила, Реми и Нинга са отсъстващи за домакините.

Олимпик Марсилия бавно започва да навлиза обратно във форма след посредствения старт на сезона. В предишния кръг южняците извъртяха второ поредно нулево реми у дома, а двубоят бе първи за пред темпераментните фенове на клуба за новия старши треньор Руди Гарсия. Този път ОМ подели точките с Бордо пред погледа на новия собственик на клуба Франк МакКорт. Така съставът от пристанищния град се изкачи до 10-ата позиция, където е с актив от 14 точки. Нжие, Сакай и Диаби са с травми в състава на марсилци.

Прогноза: Монпелие - Олимпик Марсилия 1:2


Монако - Нанси
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Франсоа Летешие

Съставът на Монако записа второ равенство за сезона, след като в предишния кръг "монегаските" направиха 1:1 като гости на коравия тим на Сент Етиен. С добавената точка играчите на Леонардо Жардим вече са с 23, като все още запазват 2-ото си място, въпреки че шампионът ПСЖ е със същия актив. Клубът от Княжеството изостава на 6 пункта от водача Ница. Моутиньо и Турсе са с травми за домакините, а Глик е наказан.

Новакът Нанси постигна втора поредна победа за кампанията и първа от шест поредни кръга насам. В предишния кръг играчите на Пабло Кореа се наложиха у дома с 2:0 над тима на Каен. По този начин Нанси пое глътка въздух, но въпреки това тимът от Източна Франция остава под чертата, заемайки предпоследното 19-то място в класирането с актив от 9 точки.

Прогноза: Монако - Нанси 3:0


Анже - Лил
Стадион: "Жан Буен", Анже
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Клемен Турпен

Анже отстъпи с 0:1 в последния си мач в Лига 1 като гост на Гингам. Поражението остави хората на Стефан Мулен с актив от 14 точки, като "черно-белите" заемат в момента 11-ото място в колоната.

Донякъде очаквано непостоянният в изявите си до момента състав на Лил загуби с 0:1 при домакинството си на хегемона от последните години във Франция Пари Сен Жермен. Това бе седмо поражение за "кучетата" до момента, като Лил е на 17-ото място с актив от 10 точки. Лазаретът на северняците е препълнен и с травми преди настоящия двубой са Обади, Де Превил, Ботеак, Лопеш, Баша и Мендеш, а Кривели е наказан.

Прогноза: Анже - Лил 1:1


Бордо - Лориен
Стадион: "Бордо-Атлантик", Бордо
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Карим Абед

Отборът на Бордо изпусна много точки и "жирондинците" нямат победа вече в шест последователни мача в шампионата, след като в предишния кръг записаха трето поредно равенство, завършвайки 0:0 като гост на Олимпик Марсилия. В момента селекцията на Жослен Гурвенек е с актив от 16 точки и е на 9-ото място. С травми преди настоящия двубой са Менез, Пейенар, Карасо, Пабло и Морис-Белай, а Уна е наказан.

Последният в класирането Лориен записа първо реми за кампанията. "Мерлузите", обаче, определено има за какво да съжаляват, тъй като пропиляха аванс от два чисти гола при домакинството си на Монпелие, а двубоят завърши 2:2. Лориен продължава да е под чертата на 20-ото място с едва 7 спечелени точки. Кафу и Жано са с наказания, а Муканджо, Пайе и Кабо се оплакват от контузии.

Прогноза: Бордо - Лориен 2:0


Дижон - Гингам
Стадион: "Гастон Жерар", Дижон
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Стефан Ланоа

Новакът Дижон продължи със задоволителното представяне до момента и в последния си двубой в първенството "совите" направиха 0:0 като гости на Бастия, но по-важното е, че хората на Оливие Дал‘Олио вече не познават вкуса на загубата в шест поредни кръга. В момента Дижон е на 12-ото място в таблицата с 13 точки. Рюфли, Мартен и Балмон пропускат настоящия мач.

Гингам, който е една от приятните изненади до момента в Лига 1, постигна трети пореден успех. В предишния кръг възпитаниците на Антоан Комбуаре се наложиха с 1:0 у дома над Анже. Победата изкачи "червено-черните" на 4-ото място в колоната с актив от 20 точки. За гостуването на Дижон с травми са Леметр и Бенезе, а Диало е наказан.

Прогноза: Дижон - Гингам 0:1


Олимпик Лион - Бастия
Стадион: "Стад дьо люмиер", Лион
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Франк Шнайдер

Вицешампионът Олимпик Лион прекъсна серията от две поредни загуби в последния си мач от първенството "хлапетата" победиха с 2:1 коравия тим на Тулуза. Така хората на Брюно Женесио вече имат 16 точки и са на 8-ото място в таблицата. Единственият контузен за ОЛ е опитният Валбуена.

Тимът на Бастия успя да сложи край на поредицата от три последователни поражения, но клубът остров Корсика отново не спечели, след като в последния си мач извъртя домакинско 0:0 срещу новака Дижон. По този начин футболистите на Франсоа Чичолини събраха 11 пункта и са на 14-ото място. Нгандо и Ел Каутари пропускат тежката визита в Лион.

Прогноза: Олимпик Лион - Бастия 3:1


Нант - Тулуза
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 05.11.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Микаел Лесаж

След двете поредни победи, сега Нант е в серия от две последователни поражения. В предишния кръг "канарчетата" донякъде очаквано не успяха да спечелят нищо при гостуването си на лидера в Ница и загубиха с 1:4. Поражението край Лазурния бряг остави играчите на Рене Жирар с 11 точки, като Нант е на 15-ото място в подреждането.

Тулуза не успя да вземе главата на пореден гранд у дома и в последния си двубой "виолетовите" отстъпиха с 1:2 от Олимпик Лион. Възпитаниците на Паскал Дюпрас се смъкнаха до 6-ото място и остават с 18 точки. Проблемите пред Тулуза са свързани с травмите на Мусаву-Кинг, Мишелен и Думбия, а с наказания са Блин и Сила.

Прогноза: Нант - Тулуза 1:2


Каен - Ница
Стадион: "Мишел д‘Орнано", Каен
Дата: 06.11.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Йоан Амел

Трудностите за Каен продължиха и в последния мач на нормандци в първенството. В него тимът от северозападна Франция инкасира поражение с 0:2 при визитата си на новака Нанси. Поражението смъкна отбора на Патрис Гаранд под чертата, където Каен е с актив от 10 точки и е на 18-ото място в колоната. Имору, Луиш, Карамо и Фере са аут за домакините.

Отборът на Ница продължава да мачка наред във Франция. "Орлетата" записаха шеста поредна победа в Лига 1, надигравайки с категоричното 4:1 Нант в среща от 11-ия кръг, и вече имат шест точки преднина на върха на класирането пред преследвачите Монако и ПСЖ. Марио Балотели отново показа класата си, като отбеляза едно от попаденията и игра много силно в срещата. Две попадения заби Вилан Сиприен, а намиращият се в отлична форма Аласан Плеа добави едно. По този начин тимът от Лазурния бряг остава на върха на класирането с 29 точки и все още не се е намерил отбор, който да победи играчите на Люсиен Фавър. За гостуването на Каен с травми за гостите са Енрике, Лебиан, Лемаршан и Валтер.

Прогноза: Каен - Ница 0:3


Метц - Сент Етиен
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 06.11.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Бартоломеу Варела

След добрия старт на сезона последва сериозен спад във формата на новака Метц. В предишния кръг тимът от провинция Лотарингия допусна четвърта поредна загуба, отстъпвайки с минималното 1:0 като гост на Рен. Поражението остави хората на Филип Хиншбергер с 13 точки, а "виненочервените" вече са на 13-то място в подреждането. Жуфре и Удол пропускат мача.

Тимът на Сент Етиен не се даде при домакинството си на участника в Шампионската лига Монако и двубоя между двата отбора завърши наравно 1:1. С добавената точка "зелените" вече имат 17 на сметката си и в момента са на 7-ата позиция. Хамума и Лемоан са аут за визитата на Метц.

Прогноза: Метц - Сент Етиен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229