Анонс на 11-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Лига 1

Тулуза - Олимпик Лион
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Беноа Мило

След поредната престижна победа над един от водещите тимове във Франция, съставът на Тулуза се препъна и завърши наравно 0:0 като гост на Анже. Въпреки това, хората на Паскал Дюпрас продължават да са в челото на временното класиране и в момента "виолетовите" са на 4-та позиция с актив от 18 точки. Настроението в отбора е приповдигнато най-вече поради факта, че тимът е много силен домакин и то срещу водещите френски клубове. Тулуза вече сломи у дома ПСЖ и Монако, а сега футболистите са мотивирани да сторят същото и с настоящия съперник. Мишелен, Нинков, Думбия и Акпа Акпро са контузени.

Вицешампионът Олимпик Лион записа нов разочароващ резултат в Лига 1. "Хлапетата" загубиха с 1:3 от Гинган в мач от десетия кръг на френския шампионат, въпреки че на почивката водеха с 1:0. Така ОЛ допусна втора поредна загуба и общо пета от началото на сезона. В момента възпитаниците на Брюно Женесио заемат незавидното за тях 10-то място с 13 пункта. Единственият отсъстващ за визитата в Тулуза е Жале.

Прогноза: Тулуза - Олимпик Лион 2:2


Бастия - Дижон
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Лионел Жафредо

Съставът на Бастия инкасира трета поредна загуба и общо шеста от старта на настоящата кампания. В последния си двубой тимът от остров Корсика загуби с 1:2 визитата си на непостоянния до момента тим на Лил. Поражението пък смъкна хората на Франсоа Чичолини на 15-ото място в подреждането, където Бастия е с актив от 10 точки. В лазарета на клуба са Джику и Ел Каутари, а Кривели е наказан.

Новакът Дижон подобри представянето си от началото на сезона и вече четвърти пореден кръг "совите" нямат загуба в Лига 1. В последния си мач от първенството тимът от Източна Франция победи у дома с 1:0 посредствения Лориен. Така Дижон събра 12 точки на сметката си и в момента заема 13-ата позиция. Аут за гостуването на остров Корсика са Балмон, Рюфли и Мартен, а Варо е наказан.

Прогноза: Бастия - Дижон 1:1


Гингам - Анже
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаже

Гингам постигна престижна победа в последния си мач в първенството. "Червено-черните" осъществиха пълен обрат като гости на вицешампиона Олимпик Лион за крайното 3:1, въпреки че на полувремето хората на Антоан Комбуаре губеха в резултата. В крайна сметка Гингам взе пълния комплект точки и вече отборът е на 5-ото място в таблицата със 17 пункта. Бенезе, Мартине, Мартинс-Перейра и Леметр са контузени.

Анже записа второ реми за сезона, след като в предишния кръг "черно-белите" направиха домакинско 0:0 срещу Тулуза. Така селекцията на Стефан Мулен вече имат 14 точки и са на 9-ото място в класирането. Единственият контузен за гостите е Летелие.

Прогноза: Гингам - Анже 1:0


Лориен - Монпелие
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Жером Мигелгори

Обръчът около Лориен продължава да се сгъстява все повече и повече. В последния си мач в първенството "мерлузите" записаха трета поредна загуба и общо осма за сезона. Този път възпитаниците на Силвен Рипол отстъпиха с 0:1 като гости на новака Дижон. Така след първите 10 кръга Лориен е еднолично закотвен на последното 20-то място в класирането с едва 6 точки. Кабо, Муканджо, Алиадиер и Пайе са с травми за отбора.

Монпелие претърпя истинско крушение в последния си мач в първенството. В него южняците паднаха с 2:6 като гости на Монако. Играчите на Фредерик Хайнтц поведоха в резултата, впоследствие до средата на втората част срещата беше 2:2, но след това Монпелие инкасира четири безответни гола. Така отборът от едноименния град остава с 10 точки на сметката си и е на 17-ото място в колоната. Отсъстващи за визитата в Лориен са Ванден Боре, Марво, Конгре, Реми и Нинга.

Прогноза: Лориен - Монпелие 0:0


Нанси - Каен
Стадион: "Марсел Пико", Нанси
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Тони Шапрон

Новакът Нанси съумя да сложи край на негативната серия от три поредни загуби в шампионата, но въпреки това вече шест последователни срещи клубът е без успех в Лига 1. В последния си мач от първенството Нанси стигна до 1:1 срещу амбициозния състав на Бордо. В момента новакът има 6 точки, които го поставят на предпоследното 19-то място в класирането. С травми за домакините са Мандане и Хаджи.

Каен инкасира втора поредна загуба и в предишния кръг съставът от Нормандия отстъпи с 0:2 у дома от Сент Етиен. Така хората на Патрис Гаранд остават с 10 пункта, като в момента Каен е на 18-ото място в колоната. Имору, Бен Юсеф, Луиш и Кармо продължават да са с контузи.

Прогноза: Нанси - Каен 1:1


Сент Етиен - Монако
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Руди Буке

Сент Етиен постига четвърти успех за кампанията. В последния си мач от Лига 1 "зелените" надвиха с 2:0 като гости състава на Каен с попадения след почивката. Със спечелените 3 точки селекцията на Кристоф Галатие вече са с 16 пункта и в момента са на 7-ма позиция. В лазарета на Сент Етиен са Пиер-Габриел, Хамума и Лемоан.

Монако разгроми Монпелие с 6:2 и запази разликата от две точки спрямо лидера Ница. "Монегаските" имат 22, докато Ница е с 24. Нищо не предвещаваше такъв погром над Монпелие и малко след час игра на "Луи II" в Княжеството резултатът беше 2:2, но след силни последни 25 минути хората на Леонардо Жардим нанизаха четири безответни гола, постигайки седми успех за кампанията. Под въпрос за нелеката визита на Сент Етиен са Моутиньо, Туре и Дирар.

Прогноза: Сент Етиен - Монако 1:2


Ница - Нант
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиен Морейра

Приятната изненада във френския шампионат Ница продължава да се представя по отличен начин от началото на сезона и остава на върха на класирането на Лига 1 след първите 10 кръга. В последния си двубой "орлетата" записаха пета поредна победа, след като надиграха с 4:2 като гост Метц. Играчите на Люсиен Фавър показаха, че могат да вкарват и без голямата си звезда Марио Балотели, който е контузен и пропусна срещата. В герой за тима от Лазурния бряг се превърна Аласан Плеа, който наниза хеттрик. Едно попадение добави и Вилан Сиприен. Така клубът от Лазурния бряг има 24 точки в актива си, което е с 2 повече от Монако. Звездата Марио Балотели е под въпрос и за настоящия двубой, а другите с контузии за Ле Биан, Ле Маршан и Байсе. Далберт Енрике пък е наказан.

След двете поредни победи, които записа, в предишния кръг Нант допусна домакинско поражение с 1:2 от Рен и то след като допусна пълен обрат. Футболистите на Рене Жирар водеха на почивката, но през втората част инкасираха две безответни попадения във вратата си. Така "канарчетата" остават с актив от 11 точки, които отреждат 14-ата позиция на отбора.

Прогноза: Ница - Нант 2:0


Рен - Метц
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Саид Енжими

Рен постигна пета победа за сезона. В последния си мач от първенството бретанци осъществиха пълен обрат като гости на Нант и с две попадения през втората част спечелиха мача с 2:1. Така възпитаниците на Кристиан Гюркюф вече имат 17 точки и в момента Рен заема 6-ото място в подреждането. С травми за домакините са Леняни, Бенсебани и Шантом.

Спадът във формата на новака Метц продължи и в предишния кръг, когато клубът от Източна Франция допусна трета поредна и общо пета загуба за сезона. Този път хората Филип Хиншбергер очаквано бяха надиграни у дома от лидера в класирането Ница с 2:4. Така клубът от провинция Лотарингия си остава с 13 точки е на 12-ото място. Аут за гостите са Моле, Филипс и Удол.

Прогноза: Рен - Метц 2:1


Олимпик Марсилия - Бордо
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рейнвил

Френската класика между Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия завърши при нулево реми. Шампионите от столицата направиха всичко възможно, за да стигнат до успеха, но демонстрираха сериозна немощ в завършващта фаза на атакте си и така пропуснаха да накажат големия си съперник. Двубоят за ОМ пък бе дебютен за новия наставник на клуба от пристанищния град Руди Гарсия, чиято цел ще е да върне някогашната слава на един от най-обичаните френски клубове, още повече, че марсилци са и с нов собственик. В момента Олимпик има 13 точки и е на 11-ото място в класирането. В лазарета на отбора са Кабеля, Диаби и Алесандрини.

Бордо записа второ последователно и общо трето равенство в последните си пет мача в Лига 1. Този път "жирондинците" направиха 1:1 у дома срещу състава на Нанси. С добавената точка селекцията на Жослен Гурвенек има 15 пункта и е на 8-ото място в подреждането. За визитата в Марсилия аут са Пабло, Туре и Морис-Белай.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Бордо 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
282