Анонс на 9-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Лига 1

Тулуза - Монако
Стадион: "Мюнисипал", Тулуза
Дата: 14.10.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Лионел Жафредо

Серията от три поредни победи за Тулуза приключи в предишния кръг, когато "виолетовите" отстъпиха донякъде изненадващо с 0:1 като гости на Каен. Въпреки това, играчите на Паскал Дюпрас остават на 4-то място във временното подреждане с актив от 14 точки. Проблемите за домакините преди тежкото домакинство срещу Монако са свързани с травмите на Вешковац, Сомалиа, Акпа Акпро, Думбия и Нинков, а Тойвонен пък е наказан.

Отборът на Монако се изгаври с новака Метц, разбивайки го със 7:0 като гост в мач от осмия кръг на Лига 1. Още през първата част резултатът вече бе 3:0 в полза на гостите. Головият рецитал на хората на Леонардо Жардим бе дело на Льомар, Жермен, Силва, Фабиньо, Бошилия и Карийо на два пъти. Така тимът от Княжеството вече има актив от 19 точки е на 2-ото място в таблицата с 1 по-малко от лидера Ница. За визитата на Тулуза с контузии са Фалкао, Менди, Траоре и Дирар, а Бакайоко е наказан.

Прогноза: Тулуза - Монако 1:2


Ница - Олимпик Лион
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 14.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Буке

Марио Балотели продължава да блести за новия си клуб с пълна сила. Нападателят донесе победата на Ница с 2:1 над Лориен и така върна "орлетата" на върха в Лига 1. Италианецът вкара страхотен гол четири минути преди края на срещата за шестата победа от началото на сезона за клуба от Лазурния бряг. Така хората на Лусиен Фавре имат 20 пункта, което е с 1 повече от преследвача Монако и на 3 от шампиона ПСЖ. Добрите новини за Ница са свързани с факта, че от Френската футболна федерация отмениха червения картон на Балотели и така голаджията ще може да участва в настоящия двубой, но Лори, Ле Маршан и Ле Биан го пропускат.

Вицешампионът Олимпик Лион спря добрата серия на Сент Етиен от 6 поредни мача без загуба в Лига 1, когато в предишния кръг "хлапетата" спечелиха с 2:0 срещу големия регионален съперник и нанесоха втората загуба в първенството на опонента, който не бе усещал вкуса на поражението от първия кръг насам. С успеха хората на Брюно Женесио вече са 5-ти с 13 точки. За тежката визита край бреговете на Средиземно море са голямата звезда Лаказет, Грение, Жале, Корне и Рафаел.

Прогноза: Ница - Олимпик Лион 2:1


Бастия - Анже
Стадион: "Арман Сезари", Бастия
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Никола Рейнвил

Тимът на Бастия инкасира трета последователна загуба като гост. В последния си двубой от шампионата корсиканци отстъпиха с 1:0 като гости на Нант. Така играчите на Франсоа Чичолини остават с 10 точки на сметката си и са на 11-ото място в таблицата. За настоящия двубой контузени са Скилачи, Ел Каутари, Распентино и Джику, а с наказания са Маранж, Мостефа и Кривели.

Анже се спаси в последната секунда от второ поредно поражение. В предишния кръг "черно-белите" стигнаха до късно реми при домакинството си на Олимпик Марсилия с гол в добавеното време на срещата за крайното 1:1. Хората на Стефан Мулен имат 10 пункта и са на 12-то място. За гостуването на остров Корсика аут са Саихи и Летелие.

Прогноза: Бастия - Анже 0:0


Гингам - Лил
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Морейра

Гингам започва да губи от насъбралата се инерция в началото на сезона. В предишния кръг тимът от едноименния град инкасира второ поредна загуба и общо трета в последните четири мача. Този път селекцията на Антоан Комбуаре падна като гост на Рен и то след гол в добавеното време на срещата. Така "червено-черните" остават с 11 точки и са на 10-та позиция. В лазарета на Гингам са Мартине, Менди, Леметр, Мартинс-Перейра и Бенезе, а Блас и Диало са наказани.

Лил сложи край на тежката серия от четири поредни загуби. Преди паузата за световните квалификации "кучетата" стигнаха до минимална, но важна победа с 1:0 у дома над Нанси. Това бе втори успех за играчите на Фредерик Антонети, които имат 7 пункта на сметката си, но продължават да са в близост до дъното, заемайки 18-то място. За гостуването на Гингам аут са контузените Баша, Мендеш, Обади и Де Превил, а наказан е Ботеак.

Прогноза: Гингам - Лил 1:1


Лориен - Нант
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Беноа Бастиен

Лориен допусна шеста загуба от началото на сезона, като по този показател "мерлузите" са водач след първите осем кръга на кампанията в Лига 1. Тоз път хората на Силвен Риполи бяха надиграни с 2:1 като гости на лидера Ница. Така Лориен остава с актив от 6 точки и заема предпоследното 19-то място в таблицата. Лаутоа, Маров, Конте, Пайе и Розе продължават да са контузени, а Жано е наказан.

Нант трябваше пък да почака шест поредни кръга преди да запише втори успех за сезона. В последния си мач от шампионата "канарчетата" прекъснаха негативната серия и надделяха с минималното 1:0 у дома над Бастия, за да зарадват с първи домакински успех темпераментните си привърженици. Така Нант има 8 точки е на 16-ото място. За визитата на Лориен аут са Ронжие, Валонгва, Джиджи и Туре, а Визкарондо е наказан.

Прогноза: Лориен - Нант 1:1


Монпелие - Каен
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саид Енжими

Монпелие продължава да си стои с един единствен успех, който бе постигнат в първия кръг на сезона. Впоследствие южняците записаха седем поредни мача без победа. В предишния кръг Монпелие направи зрелищно 3:3 като гост на новака Дижон, като възпитаниците на Фредерик Хайнтц определено могат да съжаляват, тъй като пропиляха аванс от два чисти гола в заключителните минути на срещата и така си тръгнаха само с точка. Монпелие пък са непосредствено над опасната зона, заемайки 17-то място със 7 точки. Фито и Конгре са с травми, а Илтон е наказан.

Каен прекъсна поредицата от четири поредни мача без победа. В предишния кръг тимът от Нормандия се наложи с минималното 1:0 над започналия отлично сезона състав на Тулуза. С успеха си играчите на Патрис Гаранд вече имат 10 точки и са на 13-то място. Луиш и Дабо са аут за гостите.

Прогноза: Монпелие - Каен 2:1


Рен - Бордо
Стадион: "Роажон Парк", Рен
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 16:00
Съдия: Беноа Мило

Тимът на Рен продължава да е безапелационен домакин от началото на сезона. В предишния кръг играчите на Кристиан Гюркюф се наложиха с 1:0 над Гингам след късен гол в добавеното време на срещата. Така бретанци имат 13 точки старта на кампанията и са на 7-мо място в колоната. Гюркюф и Шантом са с травми за Рен, а Фернандеш е наказан.

Бордо записа трета загуба от началото на кампанията в Лига 1. В последния си мач от първенството "жирондинците" очаквано не успяха да се справят с шампиона ПСЖ, отстъпвайки с 2:0 като гости. Селекцията на Жослен Гурвенек остават 6-ти с 13 точки. Вада, Пунже и Морис-Белай са аут за гостите.

Прогноза: Рен - Бордо 2:2


Сент Етиен - Дижон
Стадион: "Жофроа Гишар", Сент Етиен
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Карим Абед

Серията на Сент Етиен от 6 поредни мача без загуба в Лига 1 приключи в предишния кръг и то срещу регионалния съперник Олимпик Лион за крайното 2:0. По този начин играчите на Кристоф Галатие допуснаха втора загуба в първенството от първия кръг насам. "Зелените" остават с 12 точки с на 9-ото място в подреждането. Бенге, Полома, Пиер-Габриел, Хамума и Лемоан са в лазарета на Сент Етиен.

Новакът Дижон записа второ равенство на сметката си от началото на сезон. В предишния кръг "совите" се спасиха в заключителните минути при домакинството си на Монпелие, след като наваксаха изоставане от два гола и в крайна сметка стигнаха до 3:3. Така играчите на Оливие Дал‘Олио вече са с 8 точки, които им отреждат 15-ото място в колоната. Белмонт, Амалфитано, Тавареш, Мартен и Росие са контузени.

Прогноза: Сент Етиен - Дижон 1:0


Олимпик Марсилия - Метц
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Жером Мигелгори

Съставът на Олимпик Марсилия претърпя поредно разочарование в предишния кръг. След серията от три поредни загуби далеч от дома, южняците бяха много близо до първи успех, но в крайна сметка допуснаха гол в последната секунда на добавеното време при визитата си на Анже, а двубоят завърши 1:1. Така ОМ добави само точка към и без това крехкия си аванс, който в момента е 9 точки, които отреждат на тима от пристанищния град 14-ото място в таблицата. Нжие, Диара, Диаби и Алесандрини са контузени, а с наказания са Ангиса и Машах.

Добре представящият се до момента новак Метц допусна второ последователно поражение на собствен терен, което бе повече от катастрофално. В последния си мач от Лига 1 хората Филип Хиншбергер бяха пометени от Монако с унизителното 7:0. Така Метц остава с 13 точки и в момента отборът от Източна Франция вече е на 8-ото място. В лазарета на Метц са Ривиерез, Нгете, Жуфре, Леюн и Удол, с наказани са Фалет, Кохад и Дукуре.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Метц 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256