Ботев и ЦСКА няма да се победят в Коматево


FUTBOL-TV

Ботев и ЦСКА няма да се победят в Коматево

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Коматево
Дата: 01.10.2016г.
Час: 17:30
Съдия: Драгомир Драганов


Ботев Пловдив приема ЦСКА на клубната си база в Коматево в среща от 9-ия кръг на Първа лига. 31-кратните шампиони на страната играят много слабо като гости през този сезон, като все още не са се поздравявали с победа, далеч от "Армията". "Канарчетата" от своя страна редуват добри и слаби мачове от началото на шампионата и техните мачове са по-трудни за прогнозиране. Все пак Futbol-tv съветва читателите си да пробват знак - Х.

Има голяма вероятност капитанът на ЦСКА Борис Галчев да се завърне в групата за мача. Боби бе наказан до второ нареждане, след като преди седмици заяви в интервю, че чужденците в отбора не са нужното добро ниво. Галчев е провел вече няколко разговора с ръководството на тима и почти сигурно ще пътува до Пловдив. Все пак има голяма вероятност да остане на пейката, тъй като е позагубил игрови ритъм и вероятно ще се появи в игра след почивката.

Колумбийският защитник Рафаел Перес почти сигурно ще се завърне в стартовите 11 за гостуването на ЦСКА срещу Ботев. Той пропусна разгромната победа с 4:0 над Берое поради наказание, тъй като получи червен картон при загубата с 1:2 от Локомотив София в турнира за Купата на България. 26-годишният бранител ще си партнира с Божидар Чорбаджийски, който отново бе повикан в националния отбор на България за мачовете с Франция и Швеция. Очаква се това да бъде и централната двойка бранители в срещата с Левски на 15-и октомври. Все пак на двамата ще бъде заявено да се пазят от картони. Ако обаче някой от тях се издъни за пореден път, тогава Александър Дюлгеров ще бъде титуляр срещу "сините".

Има малки шансове и за Преслав Йораднов също да попадне в групата за мача пловдивчани. Голаджията дълго време лекува травма, като прогнозите сочеха, че той трябва да е на линия за Вечното дерби. Все пак има шанс Йорданов да се появи като резерва срещу Ботев, за да натрупа малко игрово време. Иначе с травми са Стойчо Атанасов и Кирил Десподов, като първият със сигурност отпада от сметките на Йорданеску, докато нападателят вече е почти готов за игра, но е по-вероятно да остане на пейката.

Новината в Ботев Плодвив е привличането на Омар Косоко. Играчът е известен у нас именно с престоя си в ЦСКА, но сега дебютът му за пловдивчани ще бъде в двубоя срещу "канарчетата". Практиката сочи, че при такива светкавични трансфери, играчът започва от пейката в първия мач, но не е изключено Косоко да стартира като титуляр.

"Предстои ни труден мач с ЦСКА. Сериозен двубой срещу един сериозен противник. Ако покажем самочувствие, ще вземем трите точки. Стремя се да върна традициите на Ботев, а именно да играем добре в атака. Силата ни е именно там", заяви треньорът на отбора Николай Киров.




Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

27 август Ботев Пловдив - Нефтохимик 2:1 (Първа лига)
11 септември Пирин Благоевград - Ботев Пловдив 2:1 (Първа лига)
17 септември Ботев Пловдив - Локомотив ГО 4:0 (Първа лига)
21 септември Пирин Гоце Делчев - Ботев Пловдив 3:6 (Купа на България)
24 септември Дунав - Ботев Пловдив 1:2 (Първа лига)

ЦСКА:

27 август ЦСКА - Локомотив ГО 2:0 (Първа лига)
11 септември Дунав - ЦСКА 2:0 (Първа лига)
18 септември ЦСКА - Черно море 1:0 (Първа лига)
21 септември Локомотив София - ЦСКА 2:1 (Купа на България)
25 септември ЦСКА - Берое 4:0 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - ЦСКА

123 срещи
28 победи за Ботев Пловдив
24 равенства
71 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 252:129 за ЦСКА



ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
344