Лудогорец близо до шампионската титла, победи Левски (видео)


П. Пенков

Лудогорец близо до шампионската титла, победи Левски (видео)

Лудогорец вече е още по-близо до триумфа в родната ни "А" група, след като надигра с 2:1 основния си съперник за трофея - Левски. Съставът на Георги Дерменджиев определено показа по-добра игра на "Лудогорец Арена", като заслужена се поздрави с трите точки. Първото попадение за домакините беше още в 5-та минута на двубоя, когато след груба грешка в защитата на "сините", топката попадна в Марселиньо, който с техничен прехвърлящ удар успя да преодолее Йоргачевия и да открие резултата. 

Малко след началото на второто полувреме Лудогорец удвои преднината си, но този път с доста голяма доза късмет. "Орлите" получиха правото да изпълнят фаул, който след изпълнение на Марселиньо, топката се отклони в гръба на Саша и влетя в мрежата на Левски за втори път. Едва в 81-та минута Роман Прохазка успя да намали преднината на Лудогорец. Това се случи след разбъркване в наказателното поле, в което словакът успя да играе с топката от близка дистанция и да отблежи във вратата на Владислав Стоянов. 

След спечелените три точки днес Лудогорец остава на върха в подреждането с актив от 39 точки, докато Левски остава трети с 8 по-малко. Втори пък се нарежда тима на Берое, който притежава два пункта повече от "сините", след като съставът на Петър Хубчев успя да надиграе с 3:1 Пирин Благоевград.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
272