Локомотив ще вземе дербито на Пловдив


FUTBOL-TV

Локомотив ще вземе дербито на Пловдив

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 20.02.2016г.
Час: 13:00
Съдия: Георги Кабаков


Пловдивските Ботев и Локомотив откриват полусезона в родната "А" група. Българският шампионат вече е доста пуст, тъй като тази година той стартира без ЦСКА и Локо София, а сега изваден бе и отборът на Литекс. Всичко това до голяма степен решава битката за титлата, където Лудогорец има за сериозен конкурент състава на Левски. Така битката града под тепетата остава единствения мач, който можеше да събере повече фенове, но това няма да стане факт и този път. Срещата ще се проведе на тренировъчната база "Футболен комплекс Ботев 1912", която през последните години се превърна в основен стадион на "канарчетата", а причината за това е забавянето на строежа на "Христо Ботев". Все пак очакванията са двата отбора да направят един добър мач за родните стандарти, а прогнозата на Futbol-tv е за знак - 2.

Единственият отсъстващ от състава на Ботев е Даниел Златков. Централният защитник пропусна лагера в Анталия заради претърпяна хирургична интервенция на кръста. Златков не взе пълно участие на тренировката на тима преди мача и ще продължава да наваксва и навлиза в ритъм постепенно.

Грегъри Нелсън пропусна няколко тренировки на тима заради по-късното си прибиране от Холандия. Все пак очакванията са той да стартира като титуляр. Повторен дебют с екипа на "канарчетата" ще направи Тодор Неделев. Той се завърна в отбора, след като от Майнц го преотстъпиха. В немския тим Неделев рядко получаваше шанс за изява, но сега той гори от желание да напомни за най-добрите си дни. Неделев изпита болки в бедрото при едно от последните занимания на тима, така че не е изключено той да се появи в игра след почивката. Всичко зависи от решението на треньорския щаб и дали Николай Костов няма да реши все пак да изненада тима на Локомотив.

"Нов човек съм в Пловдив и не съм гледал такова дерби между Ботев и Локомотив. Апелирам привържениците на двата отбора да покажат достойно уважение един към друг, за да няма инциденти, както е било в последните години. Това са излишни неща, които пречат на футбола. Тарторите на агитките трябват да контролират невъзпитаните прояви на привържениците, които нарушават дисциплината по стадионите. Такъв ми е апелът и към всички пловдивчани, така трябва да протича едно спортно събитие. Надявам се играчите да проявят желание за достойна игра и да стане едно хубаво дерби, което да зарадва привържениците на двата отбора. Нашите футболисти осъзнават важността на предстоящия мач и ще излязат напълно мобилизирани и мотивирани", заяви старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Костов.

В състава на Локомотив има доста проблеми преди дербито на Пловдив. Наказани са Мартин Камбуров, Дани Кики и Ванчо Траянов, а Димо Бакалов е контузен. Това определено ще сведе до минимум избора на стартов състав. Всички нови попълнения на тима бяха картотекирани на време, като изключение прави единствено Стефан Йефтовски, който със сигурност няма да може да направи дебют за "смърфовете". Останалите нови ще са на разположение за мача с Ботев, а те са Гай Мансур, Мартин Кавдански, Мартин Райнов, Веселин Марчев, Ясин Амрауи и Христиан Попов. В седмицата преди дербито Локо Пловдив провеждаше тренировки на стадион "Беркут" в Брестник, като заниманията бяха закрити за представителите на медиите.



ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

28 януари Ботев Пловдив - Висла Краков 1:3 (Приятелска среща)
31 януари Ботев Пловдив - Нийрегихаза Спартакус 0:2 (Приятелска среща)
05 февруари Ботев Пловдив - Ягодина 1:1 (Приятелска среща)
08 февруари Ботев Пловдив - Черноморец Одеса 1:3 (Приятелска среща)
11 февруари Ботев Пловдив - Домжале 0:0 (Приятелска среща)

Локомотив Пловдив:

22 януари Локомотив Пловдив - Вакер Нордхаузен 0:2 (Приятелска среща)
24 януари Локомотив Пловдив - ЧСМС Яш 1:0 (Приятелска среща)
27 януари Локомотив Пловдив - Височина Ихлава 2:2 (Приятелска среща)
03 февруари Локомотив Пловдив - Шикхура Сакхере 3:0 (Приятелска среща)
13 февруари Локомотив Пловидв - Оборище 5:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

100 срещи
36 победи за Ботев Пловдив
28 равенства
36 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 123:121 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
287