Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Шалке 04 - Хофенхайм
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 18.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Саша Щегеман

Шалке бе несправедливо ощетен в последния си мач в Бундеслигата. Тогава "кралскосините" загубиха с 2:1 при визитата си на Аугсбург с гол в 92-ата минута, като при попадението главният рефер не видя, че футболист на домакините овладя топката с ръце преди да падне голът. Така играчите на Андре Брайтенрайтер останах с актив от 24 точки и заемат 8-мо място в подреждането. За последния двубой преди зимната пауза отсъстващи в състава на Шалке са Гифер, Настасич, Учида, Хьогер и Боатенг.

Хофенхайм записа едва втората си победа от началото на сезона. В предишния кръг воденият от бившия треньор на Шалке Хууб Стевенс тим се наложи с 1:0 у дома над Хановер 96. Всяка точка за Хофе ще е от значение за оставането на отбора в елита на германския футбол. В момента клубът от Синсхайм заема предпоследното 17-то място в класирането с 13 точки. За гостуването на Шалке с травми са Грахл, Субер и Кевин Курани.

Прогноза: Шалке 04 - Хофенхайм 2:0


Хамбургер ШФ - Аугсбург
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Хамбургер ШФ направи четвърто реми за сезона, след като в предишния кръг "червените шорти" завършиха наравно 1:1 при гостуването си на вицешампиона Волфсбург. Така селекцията на Бруно Лабадия добави 1 точка към сметката си, като към настоящия момент ХШФ се намира на 9-та позиция с 22 пункта. С контузии в състава на северняците са Клебер, Екдал и Качар.

След знаменитата победа като гост в Белград над Партизан, която класира Аугсбург за фазата на директните елиминации в Лига Европа, в предишния кръг баварците постигнаха драматичен успех като домакини на Шалке 04. Играчите на Маркус Вайнцийрл спечелиха с 2:1, като победното попадение падна в 92-ата минута, макар и с голяма доза късмет, тъй като при атаката футболист на Аугсбург игра с ръка, което остана незабелязано от съдията. Въпреки това, баварците добавиха нови три точки към актива си и вече имат общо 16, които преди последния мач за година им отреждат 13-то място. Преди далечното гостуване на север контузени са Калсен-Бракер, Паркър и Вернер, а Кор е наказан.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Аугсбург 2:1


Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Затъването на Айнтрахт продължи и в предишния кръг, когато отборът инкасира четвърта поредна загуба, а освен това в шест последователни двубои в първенството няма победа. Този път възпитаниците на Армин Фее бяха разбити с 4:1 при гостуването им на Борусия Дортмунд. След поражението Айнтрахт вече се намира непосредствено над опасната зона, заемайки 15-то място с актив от 14 точки. Балаев, Андерсон, Флум, Кител, Райнартц и Кастаньос са контузени, а Медойевич е наказан.

Вердер направи второ поредно 1:1 в Бундеслигата. Този път "бременските музиканти" поделиха точките при домакинството си на Кьолн. Играчите на Виктор Скрипник нямат победа в първенството в четири поредни срещи. Вердер също е в близост до отборите под чертата, тъй като се намира на 14-та позиция с актив от 15 точки. Волф, Юнузович, Йълдъръм и Йохансон продължават да лекуват травми.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен 1:1


Кьолн - Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Кнут Кирхер

Кьолн записа трето равенство в последни си пет мача от шампионата. В предишния кръг "козлите" стигнаха до 1:1 като гости на Вердер. Така играчите на Петер Щьогер вече са с 21 точки и се намират на 10-та позиция. За последния домакински двубой за календарната година няма отсъстващи играчи.

Съставът на Борусия Дортмунд записа постигна трета поредна победа и общо седма в последните си осем мача в Бундеслигата. В предишния кръг "жълто-черните" разбиха с 4:1 у дома тима на Айнтрахт Франкфурт, като това бе най-малкото, с което се отърваха гостите. Мхитарян, Обамеянг, Хумелс и Рамос донесоха успеха за вестфалци. Така предвожданият от Томас Тухел състав продължава да заема 2-ро място в класирането с актив от 38 точки, с 5 по-малко от лидера и шампион на страната Байерн. За гостуването на Кьолн с травми за Борусия са Ройс, Шахин и Дурм.

Прогноза: Кьолн - Борусия Дортмунд 1:2


Инголщат - Байер Леверкузен
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Новакът Инголщат инкасира второ поредно поражение далеч от дома, след като в предишния кръг баварците очаквано загубиха регионалното дерби срещу шампиона Байерн при гостуването си в Мюнхен с 2:0. Така футболистите на Ралф Хазенхютъл останаха с актив от 20 точки и се намират на 11-то място. Контузени за Инголщат са Енгер и Шутнер.

Хавиер Ернандес-Чичарито и Щефан Кислинг свалиха Борусия Мьонхенгладбах на земята, след като в предишния кръг съставът на Байер Леверкузен бе абсолютно безпощаден и размаза "жребчетата" с 5:0 у дома, с което сложи и край на серията им от 10 поредни мача без загуба в Бундеслигата. Чичарито заби три от попаденията, а партньорът му в атака се отличи с две. По този начин "аспирините" се върнаха в играта за призовите позиции, като вече са само на 5 точки от третото място с актив от 24 пункта, които отреждат 6-ата позиция за селекцията на Роджър Шмид. Хилберт, Йедвай, Арангис и Бендер са контузени, а Бьониш е наказан.

Прогноза: Инголщат - Байер Леверкузен 0:2

Щутгарт - Волфсбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 19.12.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих

Борещият се за оцеляване отбор на Щутгарт извъртя второ поредно равенство в първенството, след като в предишния кръг "швабите" направиха 0:0 като гости на Майнц 05. В същото време, обаче, играчите на Александър Цорингер, чието бъдеще начело на клуба остава неясно, продължават да заемат последното 18-то място в класирането с актив от едва 12 точки, но все пак спасението е на разстояние от два пункта. За последния двубой за календарната 2015-та г. отсъстващи са Лангерак, Гинчек и Харник.

Вицешампионът и все още водещ се действащ носител на Купата на Германия тим на Волфсбург записа трети пореден двубой без победа в Бундеслигата. В предишния кръг "вълците" стигнаха само до 1:1 у дома срещу състава на Хамбургер ШФ. Така възпитаниците на Дитер Хекинг добавиха само една точка към общия си сбор и вече са с 26, заемайки 4-та позиция. За гостуването на Щургарт контузени са Аскес, Родригес и Луис Густаво.

Прогноза: Щутгарт - Волфсбург 1:3

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207