Челси излиза за обезателна победа в Киев


FUTBOL-TV

Челси излиза за обезателна победа в Киев

Динамо Киев - Челси
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 20.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


Най-интересният двубой от програмата на 3-я кръг в група "G" на Шампионската лига ще противопостави един срещу друг първенците на Украйна и Англия, а на националния стадион в Киев местният гранд Динамо посреща Челси.

Динамо започна участието си в най-престижния клубен турнир с домакинско драматично равенство срещу Порто. След като играчите на Серхей Ребров поведоха в резултата, допуснаха пълен обрат, но минута преди края Бюалски успя да спаси точката за киевчани. В последния си мач украинският шампион постигна и първата си победа. Динамо се наложи с 2:0 над израелския Макаби Тел Авив, чийто треньор е бившият наставник на Левски Славиша Йоканович. Вторият гол за Динамо пък бе дело на бившата звезда на родния ЦСКА Жуниор Мораеш, който сега радва феновете на най-популярния отбор в страната. Така Динамо събра 4 точки в актива си и в момента има 1-во място в групата заради по-добрата си голова разлика спрямо Порто. Преди двубоя с Челси Динамо допусна болезнена загуба от вечния враг Шахтьор Донецк с 3:0 насред Киев, като по този начин отстъпи лидерската позиция в местната Висша лига именно на големия съперник. За капак на всичко в лазарета преди предстоящия тежък мач контузени са Берханда, Бурда, Макаренко, Мякушко и Теодорцюк.

Неубедителното представяне на шампиона на Англия Челси в Премиър лийг се пренесе и в Шампионската лига. Играчите на Жозе Моуриньо загубиха с 1:2 при гостуването си на бившия тим на португалеца Порто във втория си мач от Група "G" на надпреварата. Андре и Майкон донесоха победата на домакините, докато попадението за лондончани бе дело на Вилиан в добавеното време на първата част. Така Челси заема 3-то място във временното класиране с актив от 3 точки. Все пак "сините" успяха да се надигнат във Висшата лига и през уикенда победиха с 2:0 у дома тима на Астън Вила. За гостуването в Украйна контузен е само титулярният вратар Тибо Куртоа.

Прогноза: Динамо Киев - Челси 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Киев:

26 септември Динамо Киев - Ховерла 2:0 (Висша лига)
29 септември Макаби Тел Авив - Динамо Киев 0:2 (Шампионска лига)
04 октомври Ворскла - Динамо Киев 0:4 (Висша лига)
10 октомври Динамо Киев - Стал Днипроджевск 4:0 (Приятелска среща)
16 октомври Динамо Киев - Шахтьор Донецк 0:3 (Висша лига)

Челси:

23 септември Уолсъл - Челси 1:4 (Купа на Лигата)
26 септември Нюкасъл - Челси 2:2 (Висша лига)
29 септември Порто - Челси 2:1 (Шампионска лига)
03 октомври Челси - Саутхемптън 1:3 (Висша лига)
17 октомври Челси - Астън Вила 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Динамо Киев - Челси

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232