Спортният министър: Не може да има два клуба с името ЦСКА


П. Пенков

Спортният министър: Не може да има два клуба с името ЦСКА

Спортният министър Красен Кралев изяви мнението, че не бива да се допуска съществуването на повече от един клуб с името "ЦСКА", като тези негови думи бяха отправени пряко към Българския футболен съюз. Както знаете, наскоро НАП обяви, че на 3 юли ще се проведе търг за марката "ЦСКА", като началната цена на наддването ще бъде 3.5 милиона лева. Освен това Кралев потвърди пред журнарлисти, че собственика на Литекс Гриша Ганчев вече е съдружник в ЦСКА, на когато беше отказан лиценз за новия сезон в А група. 

"Събитията в лагера на "червените" в последните дни са много динамични. Получихме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник на г-н Инджов в автентичния ЦСКА. Говорим за дружеството с отнетия лиценз. До края на деня могат да се случат много неща. Дали обаче ще покрие задълженията на клуба, не знам. Трябва да го питате. Каквото и да се случва обаче, не бива да се допуска съществуването на два клуба с името "ЦСКА" в българския футбол. Това е работа на БФС. Този клуб, в който влезе Ганчев, има договор за ползване на базите, но същевременно има и много задължения. Когато видим намеренията на инвеститорите и тяхното окончателно решение как точно да възстановят традициите на клуба, ще преценим какво точно да правим. Базите са тук, не са мръднали. Футболистите обаче ги няма. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност", заяви Кралев в сутрешния блок на bTV.

"Разбирам феновете, разбирам болката им, но те трябва да са наясно, че години наред са правени компромиси. В крайна сметка има правила и закони, които трябва да се спазват от всички. В момента желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на различни варианти за това изместват фокуса от въпроса защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които всъщност не могат да го издържат по подобаващ начин. ЦСКА, Левски... това са сложни клубове поради спецификата на огромната фенска маса, с която разполагат. Не е възможно и сериозно с бюджет от 2-3 млн. евро да се бориш за участие в Шампионската лига. Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и Локомотив (София), УЕФА уточни ясно какви биха били санкциите при определени сценарии," разкрия спортният министър.

  Сподели
177