ЦСКА ще опита да прекъсне лошите си серии


FUTBOL-TV

ЦСКА ще опита да прекъсне лошите си серии

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 09.05.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Никола Попов


Доста негативни серии има за прекъсване отборът на ЦСКА в двубоя срещу Лудогорец. На практика "армейците" все още нямат победа над този съперник за първенство. Друг важен фактор е, че "червените" нямат отбелязан гол за тази календарна година. Въпреки това, очакванията са това да се промени и не е изключено да се стигне до изненада, а именно - знак 1.

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев загатна за футбола, който иска да практикува още в първия си мач начело на тима. Тогава "армейците" завършиха наравно - 0:0 като гост на Берое, но определено по-интересните положения бяха за столичани. По всичко личи, че и срещу Лудогорец, Пенев ще се опита да използва система с наситена халфова линия.

От сметките на Пенев отпада Маркиньос. Бразилецът с български паспорт лекува травма, като в началото на седмицата се заговори, че може да бъде готов за мача срещу разградчани. Самият футболист обаче отрече тази възможност и заяви, че му трябва още малко време.

Освен Маркиньос, ЦСКА ще бъде и без Валентин Илиев и Иван Стоянов. Капитанът на тима обяви, че му е писнало от многото контузии и започва да се замисля, дали да не сложи край на кариерата си. Иван Стоянов също претърпя нова операция и няма да играе до края на сезона. Племеникът на Данчо Лечков бе титуляр срещу Берое на нетипичната за него позиция в средата на терена, а сега това място вероятно ще бъде дадено на Борис Галчев, който изтърпя наказанието си от един мач. Под въпрос за мача е и Милисавлевич. Все пак Пенев се надява, че ще може да разчита на него, тъй като опциите в атака са силно ограничение, заради трайно контузените Йоаким и Соареш.

Националът на Лудогорец Йордан Минев ще пропусне и дербито с ЦСКА. Защитникът получи контузия по време на мача с Италия (2:2), заради която претърпя операция преди две седмици. От разградския клуб привикаха спец от Сърбия, който да възстанови по-бързо Минев. 34-годишният футболист вече тренира наравно със съотборниците си, но все още не е готов да играе в подобен мач. Очаква се бившият играч на ЦСКА да се завърне на терена за гостуването на Литекс.

Със сигурност ляв бек срещу ЦСКА ще излезе Браян Ангуло, който не играе много силно, но пък за момента няма алтернатива. Капитанът Светослав Дяков, който имаше проблеми след мача с Ботев Пловдив, също ще бъде в титулярния състав на шампионите за визитата на "Армията". Във вторник Юнес Хамза игра за младежкия отбор на своята родина и има вероятност да му бъде дадена почивка.


ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191