Рибери: Златната топка на Меси и Роналдо е политика


Н. Гавазов

Рибери: Златната топка на Меси и Роналдо е политика

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Франк Рибери е на мнение, че Лионел Меси и Кристиано Роналдо получават "Златната топка: по политически причини.

"Бях много разстроен през 2013 годна, но всяка година е едно и също. Не знам какво трябва да сториш, за да вземеш тази награда, явно вече и световна титла не е достатъчна. А през 2006 година Канаваро спечели Световното и получи "Златната топка", заяви Рибери.

"Докато Роналдо и Меси са сред номинираните, за друг играч е безсмислено да присъства. Той просто няма никакъв шанс. Едно и също се повтаря ", каза още играчът.

"Нойер е най-добрият вратар в света няколко поредни години. Печели трофеи с Байерн, стана световен шампион с Германия, а на Мондиал- 2014 бе най-добрият на своя пост. Очевидно е , че това е недостатъчно", каза още немецът.

"Когато следващият път друг играч на Байерн бъде номиниран, трябва да обсъдим дали има смисъл изобщо да ходим...Просто няма смисъл, само да си правиш няколко снимки и толкова. Според мен, всичко е политика, а това пречи на играта. Всеки играч трябва да знае, че докато Роналдо Меси са в играта третият", отсече Рибери.

 

  Сподели
95