ЦСКА ще излъже Литекс


FUTBOL-TV

ЦСКА ще излъже Литекс

ЦСКА - Литекс
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 18.10.2014г.
Час: 19:30
Съдия: Никола Попов

 

ЦСКА приема Литекс на стадион "Българска армия" в дербито на кръга от А група. До изминалия кръг двата тима бяха съответно - първи и втори в класирането, но поражението на ловчанлии срещу Локо Пловдив ги прати на пето място. "Армейците" изглеждат непобедими на своя стадион, като този сезон не познават вкуса на поражението пред собствена публика. Всичко това дава основание на Futbol-tv да посочи знак 1.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов има две въпросителни за предстоящата среща. Валентин Илиев е извън строя и за неговото място спорят няколко футболиста. До скоро най-логичен избор изглеждаше Апостол Попов. Апата обаче показа, че не се намира в добра форма, след като направи доста грешки в европейската квалификация на България с Норвегия. Защитникът бе нападнат от медиите за слабото си представяне, но от ЦСКА обявиха, че застават зад него. Все пак най-логично изглежда тези думи да бъдат подкрепени с действия и Стойчо Младенов да заложи Попов в центъра на отбраната до Сашо Тунчев. Други реален вариант е Марин Оршулич, който до този момент няма изигран официален мач, но е впечатлил ръководството с изявите си в контролните срещи. Иначе Младенов има на разположени още Пламен Крачунов, Кристиан Супусепа и Денис Причиненко, но и тримата вероятно няма да се появят в игра.

Другата въпросителна пред Младенов е за това кой да атакува по дясното крило, като избора е между Карачанаков и Платини. Иначе останалите играчи изглеждат ясни. На вратата ще е Дивиш, а бекове - Кукоч и Василев. В халфовата линия ще са Жуан Фелипе, Маркиньос и Сънди, а атаката ще е водена от Буш, подпомаган от Тони Силва. Милисавлевич е с травма и пропуска двубоя.

Наставникът на ловчанлии Краси Балъков има колебания само за два поста. Балъков все още не е решил кой да започне зад централния нападател Джордан. Опциите там са две - младият Кристиян Малинов или бившият играч на "армейците" Омар Косоко, който обаче има травма и вероятно ще е извън терена. Другата въпросителна пред героя от САЩ' 94 е свързана с това дали Илия Миланов да започне като титуляр в центъра на защитата до Джаксън Менди, или отново да се довери на Пламен Гълъбов. Двойката в средата на терена ще е Никола Колев и Петрус Бумал. По крилата без алтернативи са Данило Асприя и Армандо Ваюши.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛИТЕКС 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

20 септември ЦСКА - Локомотив София 3:0 (А група)
24 септември Монтана - ЦСКА 2:1 сл. прод. (Купа на България)
03 октомври ЦСКА - Ботев Пловдив 1:0 (А група)
10 октомври Пирин Благоевград - ЦСКА 1:0 (Приятелска среща)
11 октомври ЦСКА - Раднички Ниш 2:1 (Приятелска среща)

Литекс:

21 септември Лудогорец - Литекс 4:1 (А група)
25 септември Пирин Благоевград - Литекс 1:2 сл. прод. (Купа на България)
29 септември Литекс - Марек 3:0 (А група)
04 октомври Локомотив Пловдив - Литекс 2:0 (А група)
11 октомври Локомотив ГО - Литекс 1:3 (Приятелска среща)

 

Досегашни срещи: (само за А група)

 

ЦСКА - Литекс

 

43 срещи
17 победи за ЦСКА
12 равенства
14 победи за Литекс
Голова Разлика: 45:42 за ЦСКА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
267