Левски ще измъкне три точки в Бургас


В. Мухарски

Левски ще измъкне три точки в Бургас

Черноморец - Левски
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 03.03.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Николай Йорданов

Черноморец посреща на Левски на стадион "Лазур" в Бургас в среща от 16-ия кръг на "А" група. Фаворит в срещата е тимът от София, най-вече заради целите на двата отбора. Играчите на Илиан Илиев са само на точка от лидера в класирането - Лудогорец и победата в тази среще е задължителна.

Нападателят на Левски Жоао Силва вече е напълно възстановен и готов за игра. Футболистът имаше проблеми, тъй като получи комоцио в приятелска среща по време на лагера в Кипър. Таранът на "сините" вероятно ще остане на пейката за сметка на Базил де Карвальо, който отбеляза доста попадения по време на контролите.

Само един от новите шест играчи на Левски, пристигнали през януари, ще стартира от първата минута гостуването на Черноморец. От пристигналите през зимата Гари Родригес, Михаил Иванов, Стефан Велев, Рене Михелич, Милен Василев и Пламен Димов единствено първият ще е титуляр на “Лазур”. Велев също има шансове да бъде титуляр, но е по-вероятно наставникът на тима да заложи на Роман Прохазка.

Варненският специалист за първи път през този сезон няма нито един контузен играч, като единствено Даниел Димов няма да пътува със своите съотборници, но това е защото е наказан. Освен него и старши-треньорът на "сините" изтърпява санкция за една среща и ще води мача от трибуните.

"Надяваме се да покажем играта от последните кръгове през есента. Трябва да атакуваме от първата минута и да играем по нашия начин, със самочувствие. Някои от новите играчи по-лесно се адаптираха, други по-трудно. Сега имаме повече опции. Каквото и да ни предложат в Бургас, ние трябва да изиграем добре мача. Имаме цялото уважение и респект към отбора на Димитър Димитров и към него самия. Те играят много добре в защита и имат проблем при реализирането на положенията си. Знаем, че напусна Яник Боли. Следили сме подготовката им. Играят много добре на контраатаки", заяви Илиан Илиев преди мача.

Френският нападател Лорис Арно ще трябва да решава проблемите в атаката на Черноморец след напускането на Яник Боли и Венцислав Христов. 25-годишният Арно не се намира в най-доброто си състояние в момента, но впечатлява с уникалния си голов нюх в наказателното поле. Иначе нападателят е юноша на Пари Сен Жермен с мачове дори за първия отбор. Той се обвърза с "акулите" за две години и половина. Другият чужденец, който дойде тази зима в Бургас, е вътрешният полузащитник Янис Юсеф. Шансовете му да излезе срещу Левски в първия пролетен кръг са доста големи.

В кадрово отношение в Черноморец има доста проблеми. Паланков е наказан, а Фо-Поре все още не се е върнал от лечение във Франция. Уатара има проблеми с визата и вероятно няма да вземе участие в този мач. "Въпреки, че ще излезем срещу Левски без много основни футболисти, не означава, че сме вдигнали предварително бялото знаме. Смятам, че излизаме с характер и самочувствие да се надиграваме и да спечелим мача. Имаме достатъчно информация за противника. Смятам, че знаем по какъв начин ще стоят срещу нас. Лично за себе си, ще бъда много щастлив ако спечелим този мач", бе коментарът на Димитър Димитров - Херо.

ПРОГНОЗА: ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛЕВСКИ 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Черноморец:

02 февруари Черноморец - Мастер Бургас 1:2 (Приятелска среща)
09 февруари Черноморец - Берое 1:1 (Приятелска среща)
16 февруари Черноморец - Раковски 3:1 (Приятелска среща)
20 февруари Черноморец - Спартак Варна 5:1 (Приятелска среща)
23 февруари Ботев Пловдив - Черноморец 2:1 (Приятелска среща)

Левски:

09 февруари Левски - Шльонск Вроцлав 2:2 (Приятелска среща)
13 февруари Дукла Прага - Левски 2:2 (Приятелска среща)
15 февруари Левски - Импулс 1:1 (Приятелска среща)
17 февруари Левски - Ростов 2:2 (Приятелска среща)
23 февруари Левски - Видима 3:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)

Черноморец - Левски

68 срещи
11 победи за Черноморец
13 равенства
45 победи за Левски
Голова Разлика: 148:72 за Левски

Коефициенти от bet365:
Черноморец - 5.25
Равен - 3.50
Левски - 1.57

Коефициенти от Offsidebet:
Черноморец - 5.50
Равен - 3.50
Левски - 1.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231