Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Айнтрахт - Борусия М'гладбах
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 01.03.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

 

Резултат от първата част на сезона - 0:2 (Аранго, Де Йонг)

Айнтрахт посреща Борусия Мьонхенгладбах в мач от 24-ти кръг на Бундеслигата и ще се опита да сложи точка на серията си от три поредни срещи без победа. Ако трябва да бъдем честни обаче, играта на „орлите" си е на същото ниво, както в предишните двубои, в които те постигнаха положителни резултати - просто при гостуванията на Борусия Дортмунд и намиращия се в добра форма пряк конкурент Фрайбург няма как да се вземе максимума. Айнтрахт продължава да отстоява четвъртото място на три точки от петия Фрайбург и на четири пункта от третия Байер Леверкузен.

Борусия М'гладбах е без победа в последните си четири мача, но равенството срещу Дортмунд е обещаваща стъпка към предстоящите успехи на тима. В двубоя срещу шампиона „кончетата" дадоха най-доброто от себе си, противопоставиха се успешно на съименника си и както можеха да спечелят срещата, така и да я загубят, ако Кел в третата минута на допълнителното време беше намерил опразнената от Тер Щаген врата. Борусия е на десета позиция с 31 точки - седем по-малко от Айнтрахт.

Амедик от домакините няма да играе заради травма, но в строя се завръща Сърджан Лакич, което означава, че Карим Матмур отива отново на пейката. Относно Борусия, отборът е без липсващи играчи, което е добра новина за треньорския щаб, който обаче ще трябва да избере измежду Броуверс, Щранцл и Йентчке двамата, които ще заемат места в сърцето на отбраната. Херман се завърна от изтърпяване на наказание и ще играе на дясното крило или начело на атаката.

Изключително важен мач и за двата тима. Евентуално поражение на „кончетата" ще сложи край на техните амбиции за място в евротурнирите, ако домакините не спечелят, това ще ги подложи на натиск и те могат да се сринат психологически. Предполага се, че Айнтрахт ще контролира повече владеенето на топката и ще използва активно фланговете, почти същото се отнася и за м'гладбахци.


Прогноза за: Айнтрахт - Борусия М'гладбах 2:1

Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 2.00
Равен - 3.40
Борусия М'гладбах - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 1.95
Равен - 3.50
Борусия М'гладбах - 3.60

 

Вердер Бремен - Аугсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 02.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гуидо Винкман

Резултат от първата част на сезона 1:3 (Де Брюйне; Вернер, Хайн, Байер)

Вердер загуби последните си два мача - срещу Фрайбург и Байерн Мюнхен, което смъкна тима на 12-то място в класирането. Поради малкият марж между отборите обаче „музиканите" имат своите шансове да пробият в зоната на евротурнирите, тъй като разликата от шестия Хамбургер е само шест точки.

Оттук до края на сезона Аугсбург ще мисли изцяло за своето оцеляване в елита. По принцип баварците играят по-добре през втората част на сезона и през шестте си мача от началото на годината Аугсбург има само една загуба, което измъкна „белите" от последното място и сега те са 16-ти на две точки от предпоследния Хофенхайм.

Домакините са без контузените Баргфреде, Фюлкруг и Фриц, както и без наказания Прьодл. Сократис се завърна. За гостите няма да играят Верхаег, Филип, Моравек и Манингер, които се намират в лазарета.

Отборът на Вердер е с по-голямо качество, но Аугсбург е по-мотивиран и с по-голям отборен дух. Това е идеалният мач, в който може да бъде потърсена изненадата.

Прогноза за: Вердер - Аугсбург 2:2


Коефициенти от bet365:
Вердер Бремен - 1.83
Равен - 3.75
Аугсбург - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Вердер Бремен - 1.80
Равен - 3.75
Аугсбург - 4.00

 

 


Хамбургер - Гройтер Фюрт
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Дата: 02.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Зиберт


Резултат от първата част на сезона 1:0 (Сон Хьон Мин)

След две поредни победи (едната като гост в Дортмунд), мнозина заговориха за възраждането на Хамбургер, но ето, че в миналия кръг „динозаврите" катастрофираха с 1:5 в Хановер, но ако трябва да бъде обективни, гостите доминираха в мача, а попаденията им в собствената врата дойдоха от липса на концентрация в защитата. Въпреки това, Хамбургер запази шестото си място, на 4 точки от четвъртия Айнтрахт.

Гройтер Фюрт в миналия кръг завърши изненадващо 0:0 при домакинството си на Байер и това беше четвъртата точка, която фюртци спечелиха от началото на годината - твърде малко за обор, който иска да запази елитния си статут. Гройтер остава на последното място, на пет точки от 16-то място.

Мансиен, Личевич и Лам са контузени от домакините, а за Гройтер с травми са Ндой, Хефеле, Щибер и Фал. Приб се пребори със здравословните си проблеми, но сега ще трябва да подобри фитнеса си преди да претендира за място в състава.

Най-вероятно Хамбургер ще доминира от самото начало, а гостите ще се защитават. По-доброто качество на „динозаврите" и подкрепата на трибуните сочат към едно - победа за Хамбургер.

Прогноза за: Хамбургер - Гройтер Фюрт 2:1


Коефициенти от bet365:
Хамбургер - 1.61
Равен - 3.75
Гройтер Фюрт - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Хамбургер - 1.57
Равен - 3.75
Гройтер Фюрт - 5.50

 


Волфсбург - Шалке 04
Стадион: "Фолкваген Арена", Волфсбург
Дата: 02.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе


Резултат от първата част на сезона 0:3 (Фарфан, Афелай, Нойщедер)

Победата на Волфсбург в четвъртфиналите на Купата на Германия окончателно коригира плановете на Хекинг и сега „вълците" остава само да се молят да не срещнат Байерн Мюнхен. Отборът спечели само точка в последните си два мача, но показа добра игра и въпреки 15-то си място, разликата от опасната зона е цели девет точки и никой не вярва, че тима ще се замеси в битката за оцеляване.

Шалке 04 сложи край на лошата си серия с равенство в Майнц и победа у дома си над Фортуна, но и в двата мача „миньорите" с играта си не успяха да ни убедят, че заслужават да се завърнат в топ 4. Отборът остава девети, на пет точки от четвъртия Айнтрахт и ако „кобалтовите" искат да се замесят в борбата за призовите места, първо Хунтелаар ще трябва да подобри формата си, а след това и защитата е необходимо да спре да допуска елементарни голове.

Мадлунг е контузен от Волфсбург, а относно гостите, там лазаретът е препълнен и в него се намират осем футболисти - Пападопоулос, Мориц, Афелай, Марика, Умерстал, Учида, Фукс и Нойщедер.

Очакванията са за равностоен двубой, с много битка по фланговете, което означава, че крайните защитници ще бъдат подложени на огромно напрежение. Логиката сочи, че най-вероятният резултат е равният, но в мачовете на Шалке 04 никога не се знае какво може да се случи, така че е най-добре при възможност да използваме и трите знака в нашата игра.

Прогноза за: Волфсбург - Шалке 04 1:1


Коефициенти от bet365:
Волфсбург - 2.60
Равен - 3.30
Шалке 04 - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Волфсбург - 2.50
Равен - 3.35
Шалке 04 - 2.60

 

 

Нюрнберг - Фрайбург
Стадион: "Нюрнберг", Нюрнберг
Дата: 02.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Резултат от първата част на сезона 0:3 (Макиади, Калиджиури, Терацино)

Колкото и изненадващо да звучи, но отборът с най-дълга безпогрешна серия у дома е... Нюрнберг. В осем поредни двубоя пред собствена публика „майсторите" не познават поражението, а също така те се намират в серия от четири мача без загуба. Изненадващо за тим, който се намира на 14-то място, но това са фактите за Нюрнберг.

Фрайбург също се намира в добра форма и „соколите" са с две победи и равенство в последните си три мача, което изкачи тима на пето място в класирането на три точки от четвъртия Айнтрахт. Кой е очаквал подобно представяне от този скромен тим, който е с един от най-малките бюджети в Лигата?

За домакините няма да играят контузените Антонио и Гебхарт, както и наказания Гандлер. Гостите ще са без лекуващите травми Фрейс и Цук, но и при двата отбора тези загуби в кадрово отношение няма да се отразят особено.

Изключено оспорван двубой се очертава на „Грундинг Щадион". И двата тима се намират в добра форма и в отлично състояние на духа. Очаква се равностоен двубой, с много битка в средата на терена и ако изобщо има победител в мача, той ще дойде след грешка в защитата на някой от съперниците.

Прогноза за: Нюрнберг - Фрайбург 0:0

Коефициенти от bet365:
Нюрнберг - 2.60
Равен - 3.25
Фрайбург - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Нюрнберг - 2.55
Равен - 3.15
Фрайбург - 2.70

 

Борусия Дортмунд - Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 02.03.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Велц

Резултат от първата част на сезона 1:1 (Левандовски, Диуф)

Борусия Дортмунд спечели само един мач от последните си пет двубоя във всички турнири - срещу Айнтрахт, когато Ройс записа хеттрик. Особеното е, че дотогава отборът на Клоп записа пет поредни победи. Едва ли може да говорим за някаква криза в състава на шампионите, просто дортмундци преживяват много напрегнат период, през който воюват на три фронта едновременно. След отпадането от Байрен Мюхен в Купата на Германия, турнирите вече са два.

Що се отнася до Хановер 96, отборът излетя от Лига Европа миналата седмица, но това не се отрази на морала на саксонците - напротив, в миналия кръг от Бундеслигата възпитаниците на Сломка неочаквано пометоха Хамбургер у дома си с 5:1, което ги изкачи на седмо място в класирането, на пет точки от топ 4.

Докато Борусия е без кадрови проблеми, Хановер 96 загуби в мача срещу „динозаврите" един от лидерите си - Хусти получи травма на бедрото, която го остава извън терените за период от три седмици. В лазарета още се намират Фелипе, Андреасен, Щиндл, Черундоло. Радлингер, Егиман и Франка.

Хановер 96 е от т.нар домакински отбори. Последната победа на саксонците навън е преди 4 месеца и едва ли може да очакваме чудеса от гостите, още повече, че в състава на домакините се завръща Левандовски. Двубой с предрешен край, ако разбира се Борусия не реши да го направи по-интересен.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Хановер 96 2:1


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.30
Равен - 5.25
Хановер 96 - 9.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.32
Равен - 5.00
Хановер 96 - 7.75

 


Байер Леверкузен - Щутгарт
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 02.03.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Волфганг Щарк

Резултат от първата част на сезона 2:2 (Кислинг 2, Ибишевич 2)

Леверкузен пропусна своя шанс да претендира за второто място в таблицата за класиране миналия уикенд, когато „аспирините" успяха да вземат само точка от мача си с Фюрт. Евентуална днешна победа на Байер обаче ще доведе до увеличаване на разликата от четвъртия Антрахт и ще запази шансовете на тима да изместят Борусия от второто място.

Щутгарт сложи край на поредицата от ужасяващи резултати с победа в Хофенхайм и домакинско равенство против Нюрнберг. Отборът се намира на 14-то място, на добра дистанция от зоната на изпадащите и на същото разстояние от топ 6.

Вероятно Байер ще доминира по време на целия мач и ще се опита да реши нещата в своя полза още преди почивката. Една любопитна подробност е, че Щефан Кислинг е „влюбен" в „швабите" : в последните 7 мача между два тима, нападателят на „аспирините" отбеляза 11 гола.

Прогноза за: Байер - Щутгарт 3:1

Коефициенти от bet365:
Байер Леверкузен - 1.53
Равен - 4.33
Щутгарт - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Байер Леверкузен - 1.50
Равен - 4.33
Щутгарт - 5.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149