Йол: Бербатов се опитва чрез личният си пример да бъде лидер на отбора


Н. Гавазов

Йол: Бербатов се опитва чрез личният си пример да бъде лидер на отбора

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол заяви, че не иска да струпва цялото напрежение върху Димитър Бербатов преди срещата с Манчестър Юнайтед от четвъртия кръг на Купата на Англия в събота. 31-годишният българин се премести на „Крейвън Котидж" през лятото, след четиригодишен престой на „Олд Трафорд", където имаше възходи и падения. Нападателят спечели голмайсторският приз на Висшата лига и помогна на тима си да триумфира с титлата през 2011 година, но въпреки това загуби доверието на Сър Алекс и изпадна в йерархията след Уейн Рууни, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек.

Йол, който работи с Бербо в Тотнъм привлече нападателя във Фулъм преди края на трансферния прозорец и българинът се отблагодари на холандския специалист с няколко гола и добри игри в повечето мачове. Вероятно фокусът в събота ще попадне върху Бербатов, но холандският специалист смята, че това не е правилно, защото колкото и да е голяма класата на един футболист, той не може да се справи сам, особено срещу отбор като Юнайтед.

„Не искам да го поставям под напрежение. Разбира се, ако той играеше за тях щеше да му е много по-лесно, но той вече не е при тях, а при нас. Надяваме се, че той ще направи нещо хубаво, но за мен е най-важното нещо е той да работи за отбора. Ние ще се радваме да продължим в следващия кръг, въпреки че ще играем с Манчестър Юнайтед", заяви Мартин Йол по време на днешната си пресконференция.

"Не искам от Димитър да се доказва пред тях, защото няма да е честно, той не може да направи всичко сам. Ако имаме хубав ден, може и да направим някоя изненада, а човек никога не знае, може да направим нещо от нищото, но това не се отнася само до Димитър, а и до останалите футболисти", каза още холандският специалист.

„Той се представяше по-добре през първите два месеца, когато бележеше много, но сега всичко е малко по-различно. Може би в момента той не е на най-високото си ниво, но Димитър не е човек, който би се скрил. Ние говорихме доста за тези неща, а той иска да се справя отново добре. Разбира се, Бербатов трябва да се представя по-добре, но да ви кажа честно, в 8 от 10 случая той е нашият най-добър играч. Той е прекрасен професионалист, но не обича да говори много или да крещи на съотборниците си. Той се опитва чрез примера си да бъде лидер на отбора. За него обаче най-важното нещо е да играе футбол, той обича да е на терена", допълва наставникът на Фулъм.

„Срещу Юнайтед се надявам повече да притежаваме топката и да бъдем по-инициативни. Ако само се защитаваме в собствената си половина, така ще им дадем повече увереност и шансове да получим гол", завърши Йол.

 

  Сподели
155