Официално: Уолкът подписа с Арсенал


Н. Гавазов

Официално: Уолкът подписа с Арсенал

Арсенал официално обяви, че е подписал нов дългосрочен договор с крилото Тио Уолкът. Както е известно, по-рано днес се появиха първите съобщения в британската преса, че до края на деня двете страни ще поставят подписите си под ново съглашение, което ще сложи точка на спекулациите около английския национал.

Около 16:00 часа българско време ВВС обяви новината, а преди малко това направи и официалният сайт на Арсенал.

„Футболен клуб Арсенал е радостен да обяви, че Тио Уолкът подписа нов, дългосрочен договор", се казва в изявление на официалния сайт на клуба.

„Щастливи сме, че Тио подписа нов договор. Той дойде при нас на 16-годишна възраст и от тогава се разви много добре, превръщайки се в изключително важен играч за Арсенал и за Англия. Тио е силен играч и страхотна личност, а комбинацията от неговите умения и скорост го правят толкова ценен футболист както по крилото, така и в центъра. Подновяването на договора на Тио сега ни дава ядро от амбициозни млади футболисти, които са отдадени на клуба и искат да постигнат успех с нас като екип", зави Венгер.

"Много съм щастлив да подпиша нов договор с Арсенал. Благодаря на всички за тяхната подкрепа, особено на мениджъра, всички в клуба и най-вече на феновете. Дадох ясно да се разбере от самото начало, че искам да остана в Арсенал, така че съм доволен, че постигнахме сделка, от която всички са доволни. Сега важното за клуба е да реализира потенциала си и да спечели трофеи", каза от своя страна Уолкът.

Подробности от новото съглашение между Арсенал и Уолкът не се съобщават. Според твърдения на британската преса, играчът е сложил подписа си под 3.5-годишен договор и ще получава по 100 000 паунда на седмица.

 

  Сподели
132