ЦСКА и Левски няма да се победят


В. Мухарски

ЦСКА и Левски няма да се победят

ЦСКА - Левски
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 20.10.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Станислав Тодоров

ЦСКА приема Левски на националния стадион "Васил Левски" в дербито на 9-ия кръг от "А" група. В срещите между двата тима е трудно да се предвиди кой е фаворит, като единственото предимство е в полза на "сините" и то е повечето спечелени точки от началото на сезона. И двата тима се представиха доста зле в евротурнирите и евентуална победа във вечното дерби ще даде един по-приятен завършек на годината.

Треньорите и на двата тима имат проблеми преди срещата. При "сините" те сякаш изглеждат повече. На "Герена" с травма и със сигурност аут от мача е защитникът Димитър Везалов. Бившият играч на Берое се очаква да отсъства още дълго време заради операция на адукторите. Наставникът на отбора Илиан Илиев няма да може да разчита и наказания асистент номер едно в тима Кристовао Рамос. Добрата новина за щаба на Левски е, че санкция за основния халф Владимир Гаджев няма да има. Националът ще започне като титуляр за своя тим след като от БФС решиха да не го наказват за срещата.

Не същото може да се каже и за Мишел Платини от ЦСКА, който така и не получи картотека. По този въпрос се зае лично новото лице в управата на "армейците" Георги Илиев-Майкъла, който разговаря с хора от БФС, които тотално отрязаха "червените" от възможността да разчитат на Мишел.

Въпросителни пред Стойчо Младенов почти няма. Наставникът на ЦСКА няма да може да разчита на защитниците Нилсон Антонио и Костадин Стоянов, които са аут от отбора за дълго. Всички останали са готови за срещата. Нюанджи и Пакурар, които имат общо три мача като титуляри от началото на сезона по всяка вероятност ще играят от първата минута в дербито. Интересното е, че Младенов вероятно ще започне без типичен централен нападател. На тази позиция ще се разчита на Абел Анисе, а зад него ще действа румънецът Александру Пакурар, а по двата фланга ще атакуват Антон Карачанаков и Серж Нюанджи.

"Очаквам голямо дерби. Това е най-голямото дерби, но през последните години то загуби своя блясък, най-вече заради изпълнителите и качеството. Оценяваме една победа и една загуба какво ще ни донесат. При нас нещата от мач на мач се подобряват и нямам притеснения за този мач, съставът ми е ясен. Казах ви и миналия път за Платини. Много ми се иска да бъде картотекиран, но съм наясно с нещата в българския футбол. Точковата разлика определя, че Левски е фаворит - нищо повече. При тях е по-голямото напрежение. Помните последния мач между двата отбора, тогава ние бяхме по-добрите, изпуснахме много положения, бяхме ощетети, а те вкараха от едно положение. Така е при тези дербита - не винаги по-добрите печелят", заяви Стойчо Младенов.

"Вие нали знаете къде си слагам критиците? През 2002-ра ви го казах. Бъдете сигурни, че ЦСКА отново ще бъде фактор. С присъствието на Георги Илиев- Майкъла ще си следваме идеите неотлъчно. Няма вече какво да ни излъже и заблуди. Знаем какво правим", добави Младенов, който си пожела справедливо съдийство за вечното дерби.

"Левски и ЦСКА не са врагове. Те са си необходими един на друг", бе мнението на наставник на "сините" - Илиан Илиев. "Това е дерби, това е история. Цяла България чака този мач. В него няма място за фаворити и аутсайдери, независимо от моментна форма или разликата в точките. Нещата щяха да са по-спокойни, ако мачът беше в събота, а преди това се беше изиграла среща в сряда например. Който е играл в дербито на България, знае, че който от двата отбора играе с по-малко напрежение, той ще спечели. В Левски се работи с по-малко напрежение, отколкото в Берое. Не знам защо се получава така. Може би защото съм изкарал много хубави моменти като футболист в Левски и сякаш притесненията ми преди и по време на мач ги няма", каза още Илиев.

Треньорът на Левски със сигурност ще разчита на поне един централен нападател. По всяка вероятност титуляр ще бъде голмайсторът на тим - Де Карвальо, а след почивката в игра може да се появи и Жоао Силва.

Прогноза: ЦСКА - Левски 1:1

Последни 5 изиграни срещи:
 
ЦСКА:
 
26 септември ЦСКА - Марек 5:0 (Приятелска среща)
30 септември ЦСКА - Етър 3:1 (А група)
06 октомври Славия - ЦСКА 0:2 (А група)
12 октомври ЦСКА - Ботев Враца 1:0 (Приятелска среща)
14 октомври Раднички Ниш - ЦСКА 1:3 (Приятелска среща)
 
Левски:
 
16 септември Литекс - Лудогорец 0:2 (А група)
23 септември Етър - Литекс 0:4 (А група)
29 септември Литекс - Славия 5:0 (А група)
05 октомври Левски - Литекс 2:1 (А група)
10 октомври Раковски - Левски 1:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:
 
ЦСКА - Левски
 
179 срещи
57 победи за ЦСКА
45 равенства
77 победи за Левски
Голова Разлика: 278:254 за Левски

Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 3.30
Равен - 3.25
Левски - 2.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 3.50
Равен - 3.30
Левски - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
338