Сагата с тв правата в родния футбол е към своя край


Н. Гавазов

Сагата с тв правата в родния футбол е към своя край

По всичко изглежда, че мачовете от новия сезон в родното първенство няма да бъдат давани по телевизията. За това намекна президентът на Славия Венци Стефанов, който е една от основните фигури, които преговарят с телевизиите за правата за излъчването на срещите. Според футболния бос, разговорите са стигнали отново до задънена улица.

"Пак сме до под кривата круша. Нещата отиват натам, че през този сезон мачовете може въобще да не се предават по телевизията", заяви Стефанов за Канал 3.

Както е известно, само преди седмица той изрази оптимизъм за преговорите. Президентът на Славия дори твърдеше, че и изминалият трети кръг от първенството може да бъде излъчван директно. Явно обаче за пореден път клубовете са отказали офертите на телевизиите и предпочитат да не вземат никакви пари от правата си.

Най-голямата оферта засега е 1,5 милиона лева, което всъщност е отражение на интереса на зрителите към двубоите от родното първенство, което от своя страна предлага продукция с ниско качество, което с всяка измината година води до намаляване броя на хората по стадионите. Клубовете продължават да настояват да получат поне 5 млн. лв. и не се съгласяват на никакви компромиси, което изглежда ще сложи точка на преговорите. Това означава, че след като първите три кръга на А група останаха на „тъмно", оо всяка вероятност и останалите 27 ще бъдат така.

Снимка: sportal.bg

  Сподели
204