Дочев: И Трапатони не може да помогне на ЦСКА


Н. Гавазов

Дочев: И Трапатони не може да помогне на ЦСКА

Един от най-интелигентните български треньори Павел Дочев коментира ситуацията в родния футбол и по-специално в бившия си клуб ЦСКА. Както е известно, В момента специалистът работи в третодивизионния германски тим Пройсен Мюнстер, който изхвърли Вердер Бремен за Купата на Германия.

Преди две седмици Дочев осъди "армейците" да му платят 250 000 лева. ЦСКА обаче обжалва решението, но на първа инстанция Софийски районен съд отхвърли исканията на клуба за обявяване на споразумението за нищожно. Следващото дело е насрочено за 15 февруари 2013 г.

Според Дочев, трагедията в родния футбол е пълна, а отношението на родния запалянко към местната разновидност на играта ясно пролича от броя на публиката по време на контролата на националите с Кипър.

"И Джовани Трапатони да дойде в ЦСКА и той ще се провали. Не само в този клуб, а в целия български футбол не се работи професионално. Затова и всички отбори отпаднаха още на старта на евротурнирите. Не е случайно, че на мача България - Кипър имаше по-малко от 500 зрители (според данните, 300 човека са гледали мача на националите). Само толкова се събират на юношите старша възраст на Пройсен", заяви Дочев.

 

  Сподели
130