ЦСКА и Левски изпаднаха от клубната ранглиста на IFFHS


Н. Гавазов

ЦСКА и Левски изпаднаха от клубната ранглиста на IFFHS

Двата най-популярни български клуба ЦСКА и Левски изпаднаха от класацията на световната клубна ранглиста, която се изготвя от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).
Това всъщност се случи още миналия месец, когато участващите отбори бяха 300. Числото обаче беше увеличено на 400, но се оказва, че двата български „гранда" отново не намират място в ранглистата.

По този начин България е представена само от Литекс и Лудогорец. „Оранжевите" делят 234-то място с Атлетико Белграно, Сигма Оломуц, Архентинос Хуниорис, Севиля, Металург (Грузия) и Еспаньол.

Шампионите пък са 342 заедно с още седем отбора.

Барселона запазва лидерската си позиция в световната ранглиста с 356 точки, въпреки че каталунците не успяха да защитят титлите си в Шампионска лига и Примера дивисион. Втори в класацията е Универсидад де Чили, а трети е Реал Мадрид.

Победителят в ШЛ Челси е седми, а финалистът в най-престижния клубен турнир на Стария континент Байерн Мюнхен е пети. Най-интересното е, че Арсенал, който финишира на трето място във Висшата лига на Англия заема 21-во място, а вицешампиона Манчестър Юнайтед е 30-ти.

 

  Сподели
96