Левски спечели вечното дерби за 79-ти път (видео)


П. Пенков

Левски спечели вечното дерби за 79-ти път (видео)

Отборът на Левски спечели 175-то дерби с ЦСКА, след като се наложи с минималното 1:0 на националния стадион "Васил Левски" пред погледите на близо 18 хиляди души. Победното попадение за сините беше дело на португалеца Кристовао Рамос в 50-та минута от срещата.

Първото полувреме протече като цяло с по-дефанзини действия от страна на двата отбора, но имаше и положения, в които двата стража трябваше да проявят рефлекси. Още в 3-та минута бишия играч на Левски - Николай Дюлгеров имаше шанс да открие резултата в полза на червените, но младока пропусна с глава след центриране в наказателното поле.

Към средата на първата част Пламен Илиев беше близо до това да допусне гол в своята мрежа, след като не успя да улови центрирана топка от Мораеш, която се озова на крака на Иван Бандаловки, който от много малък ъгъл не уцели рамките на вратата. До края на полувремето Левски успя да организира няколко добри атаки срещу Райс Мболи, но така и не се стигна до попадение. 

Само минута след началото на втората част Карачанаков навлезе в близост до вратата на Левски, след което се освободи от отбраната на сините и отправи силен удар по посока на Илиев, но топката за жалост на ЦСКА срещна напречната греда. В 50-та минута, след неразбирателство в отбраната на червените, Старокин получи шанс да стреля, но топката рикушира в тялото на играч на армейците, след което се озова на другия флагн, където влезлия на скорост Кристовао Рамос не пропусна и изпрати топката в далечния ъгъл на Райс Мболи и да открие резултата за 1:0.

След гола ЦСКА вложи всички сили в предни позиции, но убедителните намеси на Пламен Илиев и на отбраната на сините не позволиха на червените да се доберат до равенството във вечното дерби.

След този мач ЦСКА продължава да бъде лидер в А група с преднина от пет точки пред втория Лудогорец, докато Левски се изкачва до четвъртото място, което дава право на участие в турнира Лига Европа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
423