Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (21.03-27.03) (видео)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (21.03-27.03) (видео)

FUTBOL TV продължава да представя на вниманието на своите читатели най-добрите футболисти за изминалия уикенд от топ 5 на първенствата в Европа. Разбира се, вниманието на всички бе съсредоточено в Дербито на Италия, в което Ювентус победи Интер и за „втори път" отправи в оставка Клаудио Раниери. На Острова Юнайтед дръпна с три точки пред „шумните съседи", в Бунделигата и Примера дивисион лидерите си взеха своето и битката за титлата все още остава отворена, а във Франция Бордо успя да открадне точки от ПСЖ и да помогне на Монпелие да се завърне на върха.









Представяме ви: Dream Team за периода (21.03- 27.03). Тактическа постройка 3-5-2.

ВРАТАР

Джанлуиджи Буфон (Ювентус)

Максимата „Добрият вратар струва колкото половин отбор" важи с пълна сила в Derby d'Italia, в което вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон за пореден път доказа класата си. Нападателите на „Старата дама" свършиха добре работата си отпред, но какво да кажем за първото полувреме на мача срещу Интер, през което „нерадзурите" бяха по-активния отбор и създадоха три пъти повече опасни положения от „бианконерите"? А какво да кажем за ударите на Милито, Оби и Форлан, които Буфон отрази? Не знаем как би завършил мача, ако Интер водеше на почивката, но със сигурност домакините щяха да имат трудности.

Подгласници: Стекеленбург (Рома), Шчесни (Арсенал)

 

ЗАЩИТА


Гари Колдуел (Уигън)

На въпроса: „Как играе Ливърпул?", англичаните отговарят: „It depends". Аз ще я опростя максимално: с Челси отлично, със средняците добре, с Юнайтед се борят, а с аутсайдерите не се напрягат. Точно това се получи при загубата с 1:2 от Уигън на „Анфийл"! Заемащият мястото на изпадащите Уигън успя да вземе три ценни точки от отбора на Далглиш, а Колдуел не само контролираше маневрите на Керъл и Суарес, но и вкара гол - победен при това!


Дейвид Уитър (Болтън)

Любопитно се разви срещата между Болтън и Блекбърн. Домакините се наложиха с резултат 2:1, а двата гола на победителите бяха дело на защитника Дейвид Уитър. 25-годишният бранител измъкна отбора си от опасната зона и го изкачи на 17-то място.


Мартин Касерас (Ювентус)

Ювентус преодоля Интер в мач, който специалистите определят като италианска класика. Срещата се получи много ярка, с много положения за гол от страна и на двата отбора. Специално трябва да отличим играта на януарското попълнение на „бианконерите" Касерас, който непрекъснато държеше очите си отворени и също така постоянно се включваше в атаките на своите. На сметката на уругваеца е първия гол в мача, също така заслугата по запушване на дупките след като Конте през второто полувреме прекрои схемата на игра.

Подгласници: Пишчек (Борусия Дортмунд), Фух (Шалке 04), Саня (Арсенал)

 

ПОЛУЗАЩИТА

Шинджи Кагава (Борусия Дортмунд)

До неделя вечер в основен кандидат за този пост беше Адриан Рамос и Валенсия, но великолепната игра на Борусия Дортмунд под предводителството на Първия самурай свали всякакви въпросителни относно това, кой трябва да поставим в нашия отбор. Кагава бе не само великолепен, а словосъчетанието „два гола и асистенция" показва какво направи японеца. Борусия запази дистанцията от пет точки пред Байерн и по всичко изглежда, че шампионите са готови за заключителната част от сезона в Бундеслигата.

Тони Кроос (Байер Мюнхен)

Вторият мач, който привлече нашето специално внимание бе между Байерн и Хановер 96 - нека си припомним как завърши есенният сблъсък между тези два отбора, а защо не и този в края на миналия сезон? Байерн взе реванш за двете загуби, а с това и трите точки. Кроос красиво засече топката над Цилер, откривайки резултата, а след това показа невероятна проницателност, намирайки Марио Гомес.

Хатем Бен Арфа (Нюкасъл)

Отдавна УБА и Нюкасъл не правят скучни мачове. Неделният сблъсък между двата тима не направи изключение и резултатът от него е, че „свраките" догониха Челси в таблицата за класиране. Най-добър в колектива на Алън Пардю бе не Сисе, който оформи дубъл, а Бен Арфа, който взе участие в трите гола на своя отбор - подаде два пъти на Патрис и един път лично се възползва от любезността на сенегалеца.


Раул Гарсия (Осасуна)

Леванте прие Осасуна, но „жабите" не успяха да покажат играта, която сме свикнали да виждаме в тях. Гостите изглеждаха много уверено, а резултат на светлинното табло отразява много точно случилото се на терена. Един гол във вратата на откритието на сезона вкара Раул Гарсия, а след това 25-годишният испанец подаде на Нино.

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

След две поредни равенства и особено след нервите срещу Вилярел, хората на Жозе Моуриньо решиха да си го изкарат на Реал Сосиедад. Спокойнио може да кажем, че в мача срещу баските най-голяма безпощадност прояви именно Кристиано Роналдо, който оформи дубъл и помогна за победата с 5:1 на своите. Освен това португалецът влезе в историята на Примера дивисион като футболистът най-бързо достигнал отметката от 100 отбелязани гола - бившият футболист на Манчестър Юнайтед направи това само за 92 мача.

Подгласници: Навас (Севиля), Гюндоган (Борусия Дортмунд), Валенсия (Манчестър Юнайтед), Азар (Лил).

 

НАПАДАТЕЛИ

Карим Бензема (Реал Мадрид)

Наистина, в мача срещу Реал Сосиедад Роналдо изглеждаше много добре, но определението „великолепен" трябва да присъдим на Бензема. Французинът вкара два гола, асистира за попадението на Игуаин, а Реал прекъсна серията си от два мача без победа.

Златан Ибрахимович (Милан)

В Италия два мача бяха особени. Първият беше в Торино, но ние вече говорехме за тази среща. Другият важен сблъсък се състоя в Милано, където първият претендент за титлата постигна много трудна победа над Рома, а най-добър на терена естествено, че беше Златан Ибрахимович, който вкара два гола във вратата на Стекеленбург. А преди половин година шведът призна, че е изморен от футбола. Някой вярва ли вече на Златан, който в момента записва един от най-добрите си сезони в кариерата.

Подгласници: Хунтелаар (Шалке 04), Меси (Барселона), Крауч (Стоук Сити), Сисе (Нюкасъл).

СТАРШИ - ТРЕНЬОР:

Роберто Мартинес (Уигън)

Отново имахме колебания за този пост и сред кандидатите бяха Дейвид Мойс, Алън Пардю, Антонио Конте и Ото Рехагел. В крайна сметка изборът ни падна върху Роберто Мартинес, който не само заведе своя Уигън на „Анфийлд", но успя да убеди играчите си, които нямаха победа от 11 февруари, че могат да прекъснат лошата си серия именно на емблематичния стадион. „Латиксите" показаха страхотни морално-волеви качества, висок боен дух, непримиримост и тези, които не са гледали мача, най-вероятно продължават да недоумяват, как е възможно аутсайдерът и кандидат за изпадане да победи отбор, който за една година похарчи 100 милиона паунда за нови играчи?


ГОЛ НА СЕДМИЦАТА:

  Сподели
195