Стратега: Не исках лагер в Испания, чакаме още двама-трима нови


В. Мухарски

Стратега: Не исках лагер в Испания, чакаме още двама-трима нови

Старши-треньорът на ЦСКА Димитър Пенев говори пред медиите преди заминаването на отбора за Турция от летище "София". Стратега говори за зимната селекция на "червените", като заяви, че очаква общият брой на новите играчи да не надхвърли шестима.

"Чакам още двама или трима, които да подпишат с нас до вторник. Има едно момче, което от няколко дни е в Гърция. Там му вадят паспорта, за да може да играе с нас в Турция (бел. авт. вероятно става дума за Лео Белек). Доволен съм от изпълненото обешание на шефовете. Казаха, че ще има нови играчи и така и стана. Надявам се те да вдигнат нивото и конкуренцията", заяви Пенев.

"От новите, които чакам, ще има и някои играчи от Удинезе. Освен това ще видим и Дюлгеров как ще се представи. Смятам, че на този етап всичко е нормално със селекцията и подготовката", каза още Пенев.

Стратега обяви, че лично той се е противопоставял за лагера на отбора в Испания. Както вече стана ясно проверките там отпаднаха в последния момент и затова се наложи "червените" директно да пътуват за Анталия.

"Аз лично съм доволен, че лагерът там пропадна. Знаете, че колкото и удобства да има, все пак дългите лагери омръзват на момчетата. Те искат футбол", сподели още Стратега на летището.

Бившият кондиционен спец на тима Иван Йовановски, който малко скандално напусна „червените” и започна работа в Лудогорец, се засече с бившия си отбор на летище София, откъдето двата тима заедно се отправиха за южната съседка. Там ще протече вторият подготвителен лагер на ЦСКА и Лудогорец.

Треньорът по физическа подготовка се поздрави с Димитър Пенев и доста играчи на „червените”. Освен това бившите "армейци" Иван Стоянов, Емил Гъргоров, Михаил Александров и Йордан Минев също демонстрираха близост и приятелски отношения с бившите си съотборници.

Хванатите с допинг играчи – Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов – не пътуваха с отбора. На 31 януари се чака решението на Дисциплинарната комисия към БОК.

ЦСКА замина с група от 20 за турския курорт, където ще остане до 14 февруари.

Ето групата на ЦСКА за лагера в Турция:

Благой Макенджиев, Райс Мболи, Здравко Чавдаров, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Мартин Дечев, Ангел Грънчов, Пламен Крачунов, Борис Галчев, Антон Карачанаков, Коста Янев, Петър Стоянов, Владо Иванов, Жуниор Мораес, Станислав Костов, Станко Йовчев, Мишел Платини, Адемар, Анисе, Николай Дюлгеров ( Карлос Диого и Нджонго Присо ще се присъединят директно на лагера в Анталия).

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
101