Фалшивият български рефер замесен в черно тото?


М. Мехмед

Фалшивият български рефер замесен в черно тото?

Скандалът с българския съдия Лъчезар Йонов, който ръководи приятелската среща между Вердер Бремен и Аз Алкмаар продължава да се разраства. Както е известно, той ръководи спаринга в турския курорт Анталия под чужда самоличност.

Според немските медии, измамата на рефера и неправилните му отсъждания са свързани с мафия, който се занимава с черно тото.

Спортният директор на Вердер Клаус Алофс е на същото мнение. „Подобни неща в Турция се случват често по време на подготвителни лагери", посочва Алофс.

Медиите в Германия дават за пример друг приятелски мач, изигран в Анталия, който бе свирен от рефер със спрени международни права. Преди близо година националният ни тим играе контрола с Естония, завършила наравно 2:2. Унгарският рефер на срещата обаче посочва цели 4 пъти бялата точка и остава сериозни съмнения за черно тото. Няколко месеца по-късно пък ФИФА решава да анулира резултата.

След гафа с Йонов, турската компания, осигурила съдийската бригада за мача си измива ръцете, че няма нищо общо със случая. „Реферите за Вердер - АЗ бяха осигурени от агенция в Анталия. Те ни ги осигуриха едва час преди срещата", е обяснението на фирмата.

 

  Сподели
210