Литекс с осмо ново попълнение


В. Мухарски

Литекс с осмо ново попълнение

Френският полузащитник Жофроа Тюлан е осмото ново попълнение в Литекс през зимния трансферен прозорец, съобщи БТА. Играчът подписа договор за две години и половина с шампионите и вече е на лагера с тима в Свиленград. Преди Джофри Тюлан, Литекс привлече вратаря Илко Пиргов (Черно море), защитниците Кирил Динчев (Ботев Враца), Васил Божиков (Миньор), полузащитниците Армандо Ваюши (Влазня Шкодра,  Албания), Томи Костадинов (ЦСКА) и Галин Иванов (Славия), както и нападателят Марсело Никасио (Сеара, Бразилия).

Жофроа Тюлан е роден през 1988 година и играе като дясно крило. Започнал е кариерата си в КФФ Париж, след което се мести в Сошо. Играе основно във втория отбор, а за първия тим има 32 мача и 1 гол затри сезона. На този пост ръководството на Литекс привлече и Галин Иванов от Славия.

Лошата новина за "оранжевите" е, че от лятото на 2011 година Тюлан е свободен агент и през цялата есен не е играл.

Междувременно стана ясно, че от Литекс са дали под наем трима футболисти на втородивизионния Чавдар Етрополе, които са юноши на "оранжевите", но не попадат в сметките на новия треньор Христо Стоичков. Емил Грозев, Атанас Димитров и Димитър Георгиев ще играят през пролетта в отбора от балканското градче, където има академия с участието на Камата. Първата контрола на Литекс за зимата е на 15 януари срещу третодивизионния Свиленград.

  Сподели
142