Скандал на Армията: ЦСКА без първа тренировка, журналистите изгонени


В. Мухарски

Скандал на Армията: ЦСКА без първа тренировка, журналистите изгонени

За първи път играчите на ЦСКА нямаха официално представяне пред медиите на родна земя. Нещо повече - скандал се разигра пред стадион “Българска армия” между служители на ЦСКА и журналисти. Малко преди 8.30 часа започнаха да пристигат първите футболисти, а след тях се се появи и наставникът на отбора Димитър Пенев. След известно време се стигна и до там, че охранителите в ЦСКА започнаха да гонят журналистите.

Играчите бяха привикани на “Армията”, като причината за това е даване на кръв. Това се случи в съблекалнята на стадиона, а не в клиника, както се прави винаги. Очаква се по-късно футболистите да минат пълни изследвания в клиниката в “Дианабад”.

Нови лица сред футболистите бяха Никола Радулович и Кристиян Велинов, които бяха преотстъпени в Академик София. 19 футболисти на ЦСКА се събраха като първа група за прегледи. Очаква се утре към отбора да се присъедини Жуниор Мораес, а на 16-ти от Бразилия ще се върне и Адемар, който е получил специално разрешение да закъснее. Очаква се днес в България да кацне мароканеца Секур, който е на проби в отбора.

Новината днес е, че кръвта от играчите беше взета от доктор Андрей Миладинов, който поне до този етап ще бъде заместник на уволнения Мирчо Крайнов. Както е известно, Крайнов беше освободен заради допингскандала с положителните проби на Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Мишел Платини.

Групата на ЦСКА до момента:
 
Вратари – Райс Мболи, Благой Макенджиев, Божидар Стойчев (завърнал се от Академик София)
 
Полеви играчи – Спас Делев, Мишел Платини, Пламен Крачунов, Борис Галчев, Иван Бандаловски, Александър Якимов, Станислав Костов, Станко Йовчев, Никола Радулович (завърнал се от Академик), Кристиян Велинов (завърнал се от Академик), Петър Стоянов, Антон Карачанаков, Ангел Грънчов, Мартин Дечев, Апостол Попов, Владимир Иванов (юноша)
 
Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
115