Ботев Враца ще бъде купен от близки до Реал Мадрид бизнесмени


В. Мухарски

Ботев Враца ще бъде купен от близки до Реал Мадрид бизнесмени

Бизнес и мениджърски кръг, близък до испанския гранд Реал Мадрид е пред финализиране на сделка за закупуване на родния Ботев Враца. Окончателните разговори ще бъдат водени следващата седмица след одобрително становище на кмета на Враца Николай Иванов.

Кандидат-купувачът Феликс Монео е потвърдил пред bTV сериозни намерения за развитие и финансиране на Детско-юношеската школата и създаване на нова организация и управление на клуба от Враца. Очаква се треньор на първия тим да бъде Анхел Феликс, който е шампион на Испания като помощник-треньор на "Белия балет" през 1995 година в екипа на Хорхе Валдано и Анхел Капа.
 
"Подготвени сме за тази инвестиция до най-малките детайли. Зависими сме единствено от законовите срокове за приключване на сделката. При желание на местната власт сме готови с футболисти и специалисти, които да започнат подготовка дори още следващата седмица. Едно  трябва да е ясно - ние ще разчитаме на местната школа. Целта ни е запазване на мястото в "А" група, а през лятото оптимална селекция и преследване на топ 4 в България", заяви Монео пред bTV.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
107