Футболист на годината вече е ясен


В. Мухарски

Футболист на годината вече е ясен

Стана ясен победителят в класацията Футболист на годината и това няма да бъде Бойко Борисов. След като години наред призът отиваше при набадателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, този път победител е вратарят на Твенте Николай Михайлов. Очаква се стражът на националния ни отбора да получи своята награда на официална церемония в петък.

За успеха си обаче Михайлов ще трябва да благодари на Митко Бербатов, който миналата година, след своето седмо отличие, се обърна към журналистите с думите: "Моля ви вече да не гласувате за мен. Аз вече имам достатъчно награди и искам да печелят и младите момчета като Ивелин Попов, Ники Михайлов и други. Моля ви, не ме включвайте в класацията вече", каза тогава Бербатов.

Това ще бъде първа награда "Футболист на годината" за юношата на Левски. През май Ники Михайлов бе избран за най-добрия вратар в Ередевизие за миналия сезон. Той спечели Купата и Суперкупа на Холандия с Твенте след победи над Аякс.

Ники Михайлов се пребори с конкуренцията на: Михаил Алексндров, Димитър Бербатов, Владимир Гаджев, Христо Йовов, Васил Лукаев (от аматьорски отбор), Мартин Петров, Стилиян Петров, Ивелин Попов и Тодор Янчев.

  Сподели
119