ЦСКА ще зимува на върха след мача с Лудогорец


В. Мухарски

ЦСКА ще зимува на върха след мача с Лудогорец

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 28.11.2011г.
Час: 18:00
Съдия: Георги Йорданов

ЦСКА приема Лудогорец на своя стадион "Българска армия" в дербито на този последен, за календарната година, кръг. През този полусезон двата тима показаха добри игри и напълно заслужено си делят първото място в класирането до този момент. Срещата между двата отбора ще определи кой ще зимува на върха. Предимството е на страната на "армейците", най-вече поради факторът домакинство.

Интересът от страна на феновете на ЦСКА към тази среща е доста сериозен, като шефовете на отбора дори пуснаха продажбата на билети два дни предварително. Единствените неща, които спират голяма част от запалянковците да посетят мача са студеното време, както и фактът, че срещата ще се проведе в делничен ден. Въпреки това на "Армията" се очаква със сигурност да има над 7-8 хиляди зрители.

Освен това "червените" ще имат допълнителен стимул за добра игра. Очаква се на стадиона да има скаути и емисари на отбори от цяла Европа. Всички те ще пристигнат по покана на български мениджъри, които работят с играчи на "армейците". Най-голям интерес за чужденците представлява звездното каре на ЦСКА - Янис Зику, Иван Бандаловски, Жуниор Мораеш и Спас Делев. Четиримата са в отлична форма и със сигурност ще попаднат в стартовата 11-торка на Димитър Пенев.

Стратега е предвидил една изненада за тима от Разград. Грегъри Нелсън ще бъде оставен на резервната скамейка. Холандецът тотално разочарова с изявите си в двубоя за Купата на България срещу Славия (спечелен с 1:0) и сега няма да попадне сред 11-те. Подобно на дербито с Литекс миналия уикенд (спечелено с 2:0), той ще бъде използван като жокер през второто полувреме. Тогава дори той откри резултата на градския стадион в Ловеч.

През седмицата излезе информация, че мачът срещу Лудогорец може да е последен за Грегъри Нелсън с червената фланелка. Холандското крило не крие желанието си да напусне София след година и половина на "Българска армия". Причината за това не е финансова, а той желае да е близо до приятелката си, която се бори с коварна болест. Самият играч смята, че ще е най-добре за него да направи трансфер в чужбина или дори да се върне в Холандия.

Добрата новина в щаба на 31-кратните шампиони е, че на вратата на след наказание се завръща Райс М'Боли, а карето пред него, подредено от дясно на ляво, ще бъде Бандаловски, Костадин Стоянов, Крачунов и Адемар. Бразилецът почти сигурно ще бъде предпочетен в зоната на левия бек за сметка на неубедителния Румен Трифонов.

В средата на терена "армейците" ще са в същия състав, както и срещу Литекс - Янчев в средата, заобиколен от Петър Стоянов и Галчев. Със сигурност на върха на атаката ще е голмайсторът на отбора Янис Зику. Той ще бъде подпомаган по двата фланга от Спас Делев и Жуниор Мораес, като не е изключено тримата често да сменят местата си.

Бразилският защитник на Лудогорец Шоко хвърли в паника спортно-техническия щаб на лидера в "А" група. Десният бек на разградчани получи контузия по време на продълженията на мача с Берое за купата и е под въпрос за сблъсъка с ЦСКА. Поради факта, че Ивайло Петев вече бе направил всичките си смени, Шоко остана на терена в Стара Загора до последния съдийски сигнал.

Лекарският щаб на Лудогорец прави всичко възможно да вдигне бразилеца на крака за дербито. Това е и единствената въпросителна пред наставника Ивайло Петев за състава. Ако бранителят не може да вземе участие в мача, неговото място на десния бек ще заеме Йордан Минев, а като ляв краен защитник пък ще играе Юри Травнер.

Всички останали 10 играчи ще бъдат същите, на които младият треньор залага от началото на сезона. Марселиньо, който бе резерва срещу Берое, ще се завърне сред титулярите на Лудогорец.

"Мачът ще бъде оспорван. Отиваме в София за победа, а равенство не ни устройва. Предполагам, че и за ЦСКА ще е така. Една победа няма да реши първенството. Има още цял полусезон. Победа в този мач просто остава единия от двата отбора на върха след края на есенния сезон, но нищо повече. През пролетта ще има още мачове", заяви наставникът на разградчни Ивайло Петев. Той освен това коментира и фактът, че в Лудогорец играят доста бивши играчи на ЦСКА.

„Емо Гъргоров, Данчо Минев, Иван Стоянов и Мишо Александров са бивши играчи на ЦСКА, но това е в плюс за нас. Те познават добре "червените" и това ще е в наша полза. Всичките ни играчи са професионалисти и гонят успеха, като се надявам да не се получи груб мач", каза още Петев.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

28 октомври ЦСКА - Левски 1:0 (А група)
06 ноември Ботев Враца - ЦСКА 2:2 (А група)
12 ноември ЦСКА - Миньор Перник 3:1 (А група)
20 ноември Литекс - ЦСКА 0:2 (А група)
23 ноември Славия - ЦСКА 0:1 (Купа на България)

Лудогорец:

31 октомври Лудогорец - Монтана 3:0 (А група)
05 ноември Лудогорец - Локомотив София 4:0 (А група)
13 ноември Черноморец - Лудогорец 0:0 (А група)
19 ноември Лудогорец - Калиакра 2:0 (А група)
23 ноември Берое - Лудогорец 0:1 сл. прод. (Купа на България)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Лудогорец

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 2.00
Равен - 3.25
Лудогорец - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 1.90
Равен - 3.10
Лудогорец - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176