ЦСКА ще вземе столичното дерби, а с него и деветата поредна победа


В. Мухарски

ЦСКА ще вземе столичното дерби, а с него и деветата поредна победа

ЦСКА - Славия
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 15.10.2011г.
Час: 18:00
Съдия: Георги Кабаков

ЦСКА приема Славия на стадион "Българска армия" в мач от 9-ти кръг на родната "А" група. "Армейците" остават непобедени до момента в първенството и са с пълен актив от точки, заемайки първо място в класирането.

Старши-треньорът на ЦСКА Милен Радуканов има проблеми със защитната линия на отбора. Извън групата останаха Иван Бандаловски, Денис Халилович и Мартин Дечев. Бандата, който е несменяем титуляр, не е наясно дали ще може да вземе участие и във вечното дерби срещу Левски, след две седмици. Нападателят Янис Зику преди няколко дни се възстанови от травма, но няма сили да изкара пълни 90 минути, поради което се очаква да остане резерва.

В групата за мача попадна Костадин Стоянов, който преди дни се направи на контузен след контролата на националния отбор с Украйна. Защитникът беше освободен от тима за квалификацията с Уелс, като в крайна сметка се оказа, че не е с травма, а е изпаднал в психически срив заради слабата си игра в Киев. Извън групата на ЦСКА останаха младите таланти Александър Живец и Антон Карачанаков.

"Щом Венци го е казал, значи разбира от футбол”, шеговито коментира наставникът на "армейците" думите на президента на Славия Венцеслав Стефанов, че именно Радуканов трябва да е новият селекционер на България.

"Славия е един доста добър отбор, имат изключително добър специалист, който в никакъв случай не трябва да бъде подценяван. Отборът им притежава най-вече опитни футболисти, които са способни да ни изненадат", добави още Радуканов.

През седмицата Славия загуби на своя стадион в столичния квартал "Овча Купел" от отбора на Ботев Пловдив с 0:2. Треньорът на "белите" Мартин Кушев сподели, че се надява загубата от "канарчетата" да се отрази добре на неговия отбор преди предстоящия сблъсък с ЦСКА.

"По принцип искахме да видим някои неща, не мога да бъда доволен след загуба, но все пак ще видим някои неща, които искахме и ги бяхме заложили преди мача. Ще си вземем поуката. Не е приятна загубата, но във всяка една загуба има нещо, което трябва да видим. Използвахме по-млади момчета, но това не е оправдание. Дано да ни подейства добре преди мача с ЦСКА. Не е имало тежък разбор”, заяви Кушев.

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

28 август Монтана - ЦСКА 0:5 (А група)
12 септември ЦСКА - Локомотив Пловдив 3:0 (А група)
17 септември Берое - ЦСКА 0:1 (А група)
26 септември ЦСКА - Видима 4:1 (А група)
02 октомври Светкавица - ЦСКА 0:3 (А група)

Славия:

28 август Славия - Литекс 0:2 (А група)
11 септември Лудогорец - Славия 6:0 (А група)
18 септември Славия - Локомотив София 2:1 (А група)
25 септември Черноморец - Славия 2:3 (А група)
03 октомври Славия - Калиакра 3:0 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

ЦСКА - Славия

120 срещи
61 победи за ЦСКА
37 равенства
22 победи за Славия
Голова Разлика: 191:113 за ЦСКА


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.22
Равен - 5.50
Славия - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 1.22
Равен - 5.75
Славия - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172