Коварна болест мъчи Херо, наставникът се готви за мача с Левски


В. Мухарски

Коварна болест мъчи Херо, наставникът се готви за мача с Левски

Тежка битка с най-коварната болест предстои да води Димитър Димитров-Херо. Старши треньорът на Черноморец сам потвърди на пресконференция днес, че му е открито злокачествено образование на стомаха. Миналата седмица 52-годишният специалист е бил на преглед във Виена. За огромно съжаление направените изследвания там са потвърдили   диагнозата.

“Не исках да коментирам тази тема, но съм искрен пред вас. Диагнозата се потвърди. За жалост не ми остава нищо друго, освен да се боря с тази болест. С характер ще се опитам да го направя”, каза Херо.

Лечението на Димитров в специализирана виенска клиника ще започне още идния вторник. Бургазлията ще бъде подложен на химиотерапия. Наставникът коментира и предстоящата среща от "А" група между отборите на Черноморец и Левски.

„Всеки от нас знае значението на този мач. Надявам се, че всеки иска да се представи в най-добрата светлина и да спечели, именно заради факта, че победите над Левски и ЦСКА имат малко по-особен заряд. По отношение на отбора всички са добре с изключение на Пламен Крумов, който има някакъв проблем в бедрото, и Дани Кики, който имаше някакво вирусно заболяване. Очаквам днес Анисе да се прибере от Франция, тъй като беше там по лични причини”, сподели на редовната пресконференция старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров.

„Мисля, че имаме качествата да се надиграваме с Левски. Разбира се не бива да надценяваме своите възможности, както и да подценяваме тези на Левски, но мисля че ако играем максимално концентрирано, е в нашите ръце и сили да се преборим с тях. Разбира се трябва да подходим много прагматично в някои ситуации, да отчетем силните страни на футболистите на Левски и да се възползваме от слабите им страни. Лично аз и моите футболисти имаме самочувствието да се надиграваме, а и да спечелим този мач", добави още Херо.

"С персоналните задачи съм приключил много отдавна, затова и няма да поставян такива.
Моите разбирания за съвременния футбол са повече за зонова защита, скъсяване на линиите, препредавания, все неща, които се опитваме да тренираме, като разбира се внимаваме и се съобразяваме с индивидуалните качества на всеки футболист”, сподели още Димитров.

На въпрос дали Радостин Кишишев е готов за пълни 90 минути, специалистът смята, че според не е готов кондиционно на 100%, поради контузия, но е убеден в пълното му себераздаване на терена.

Фенклубът на Черноморец Бургас - Сините акули обяви днес, че приканва всички привърженици на отбора да се присъединят към ултрасите за мача с Левски. За секторът с агитката се продават билети за мача на по-ниски цени от официалните. По 3 лева са билетите за хората, които влизат с фенклуба, докато в деня на мача реалната цена за дербито на 9-ия кръг е 5 лева.

"Бройката, която е останала за т.нар английски сектор е ограничена. Така че всеки, който иска да бъде част от хореографията на Сините акули, нека да заповяда в клубното ни кафене и да си купи от там билет, заяви председателят на организацията Неделчо Харизанов.

От фенклуба намекнаха, че подготвят и няколко специални момента със скандирания и транспаранти в подкрепа на старши треньора на тима Димитър Димитров-Херо, който днес призна, че се бори с коварна болест.

"Всички знаят, че Димитър Димитров е най-добрият български треньор по футбол в последните 15 години и това не буди никакво съмнение. Ние го обичаме истински и сме горди, че работи за родния си клуб и град. Най-естественото нещо е да го подкрепим в този труден момент, заяви пък членът на управата на фенклуба Димитър Петков.

  Сподели
170