Грозни сцени в София, родни хулигани нападнаха англичанин


В. Мухарски

Грозни сцени в София, родни хулигани нападнаха англичанин

Столичните полицаи са задържали десет мъже, които са нападнали английски футболен фен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Скандалът е възникнал около полунощ в района на бул. "Витоша” и ул. "Парчевич”, като на мястото веднага пристигнал полицейски патрул.

Служителите на реда са установили, че няколко българи са нападнали английски гражданин. Пострадалият е транспортиран в медицинско заведение и след прегледа е освободен. Задържани са десетима, като четирима от тях са непълнолетни - криминално проявените П.М. на 32 години, регистриран за притежание на наркотици, А.Г. на 29 години - за кражби и наркотици, Г.Б. на 19 години, Л.Ц. на 22 години, П.И. на 19 години и М.Ц. на 20 години, всички от София.

Наложена им е полицейска мярка за 24 часа. Предстои доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура. Изясняват се обстоятелствата около инцидента. Според събраната до момента информация, вероятно спор за предстоящата футболна среща БългарияАнглия нажежила страстите.

Междувременно 40-годишният Б.Б. от София е задържан в района на националния стадион "Васил Левски”. Той продавал билети за предстоящия футболен мач между отборите на България и Англия на завишена цена. Интересното е, че той е избирал предимно английски фенове. Все още не е ясен броят на клиенти, които са си закупили подобни билети.

  Сподели
122