Илиев: Очаквам футболът да е на първо място


Н. Гавазов

Илиев: Очаквам футболът да е на първо място

Черно море ще бъде без една от звездите си в Битката за Варна. Това съобщи наставникът на "моряците" Илиан Илиев. Според източника, лекарският щаб на тима няма да успее да вдигне за мача със Спартак Уеслен Жуниор. Бразилецът все още лекува травма и в тима няма да прибързват с пускането му в игра.

Градското дерби на "Коритото“ е в неделя, 22 септември, от 20:00 часа. Противниците влизат в него, след като не победиха в предходната среща. Черно море стигна само до 1:1 срещу Арда на "Тича“, при това с изравнително попадение на Живко Атанасов дълбоко в добавеното време на двубоя. Соколите завършиха при същия резултат в гостуването на Ботев Враца. Те поведоха с автогол на Мартин Бачев, но допуснаха Даниел Генов да прониже Мартин Величков.

"Очаквам да се получи празник и футболът да е на първо място. Дербито си е дерби, няма изявени фаворити. Важното е да сме спокойни, да не влезем нервни мача предвид важността, която знаем, че има за града.

Уеслен и Калкан продължават да лекуват контузии, останалите са на линия“, заяви пред "Тема Спорт“ Илиев.

В състава на националния селекционер няма и наказани футболисти.

Срещу Арда Илиев заложи на Брено Тейшейра на върха на атаката. Този ход обаче не сполучи. А Брено все още няма гол през кампанията. Затова и се очаква в градското дерби Илиан Илиев да заложи на Клаудиу Кешерю, който също е в очакване на дебютното си попадение с екипа на моряците. Той е надъхан да го реализира именно в Битката за Варна в нападение. Жокер от пейката ще бъде Исмаил Иса.

  Сподели
82